SINCERITATE DE MINISTRU: TVA nu va fi redusă în 2013

SINCERITATE DE MINISTRU: TVA nu va fi redusă în 2013

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, liberalul Mihai Voicu, a declarat că, deşi doreşte revenirea cât mai grabnică a TVA la valoarea de dinainte de mărire, nu crede că acest lucru este posibil în 2013.

"Putem să o spunem încă o dată: cota unică rămâne nemodificată. Este, cred, un lucru extrem de important. Putem să vă spunem încă o dată că în domeniul legislaţiei muncii nu avem în vedere modificări majore, cred că este un lucru pe care doriţi să îl auziţi. În legătură cu Taxa pe Valoarea Adăugată, este o valoare mare, este cred a treia sau a patra valoare a TVA din Uniunea Europeană. Ne dorim revenirea cât mai grabnică la TVA la valoarea de dinainte de mărire. Nu credem că acest lucru este posibil cel puţin în anul 2013, rămâne în continuare un plan ambiţios pentru mandatul care urmează să înceapă după data de 9 decembrie", a spus ministrul liberal, conform realitatea.net.

El a adăugat că vrea să transmită astfel "un mesaj pentru viitor" mediului de afaceri, care are nevoie de "siguranţa că nu mai apare peste noapte un impozit forfetar, siguranţa că nu dorim în niciun caz să îngrădim, să alterăm direcţia de dezvoltare economică prin măsuri politice care nu vin în urma unei largi consultări cu principalii beneficiari, care nu ne dorim, în niciun caz, să devină principalele victime ale unei suprareglementări sau ale unei modificări financiar-fiscale peste noapte".

Ne puteți urmări și pe Google News