Evenimentul Zilei > Actualitate > SFIDEAZĂ LEGEA în fața tuturor! GESTUL ȘOCANT făcut de un șofer RATB care stârnește REVOLTA pe INTERNET | VIDEO
SFIDEAZĂ LEGEA în fața tuturor! GESTUL ȘOCANT făcut de un șofer RATB care stârnește REVOLTA pe INTERNET | VIDEO

SFIDEAZĂ LEGEA în fața tuturor! GESTUL ȘOCANT făcut de un șofer RATB care stârnește REVOLTA pe INTERNET | VIDEO

Joi, 31 martie, un șofer RATB a fost surprins fumând în autobuz. Incidentul s-a întâmplat chiar în centrul Bucureștiului și vine în contextul aplicării legii antifumat.

Șoferul, care pare că nu are nicio grijă, fumează nestigherit în cabina sa și scutură țigara pe geam. Reamintim că fumatul în mijloacele de transport în comun, indiferent că vorbim de metrou sau autobuze/tramvaie/troleibuze, este strict interzis.

Legea antifumat, prin care se interzice complet fumatul în toate spaţiile închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, în locurile de joacă pentru copii, în unităţi sanitare, precum şi în cele de învăţământ, a intrat în vigoare pe 16 martie 2016.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii, la a doua abatere. Dacă se săvârșește o nouă contravenţie prevăzută de legea antifumat, se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii. CITEȘTE MAI MULT…

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: