Evenimentul ZileiJustitieNotă EXPLOZIVĂ a SERVICIUL SECRET al MAI despre un personaj CHEIE din anturajul lui Kovesi

Notă EXPLOZIVĂ a SERVICIUL SECRET al MAI despre un personaj CHEIE din anturajul lui Kovesi

Notă EXPLOZIVĂ a SERVICIUL SECRET al MAI despre un personaj CHEIE din anturajul lui Kovesi
O notă informativă din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă, serviciul secret al Ministerului Administrației și Internelor, clatină serios cariera comisarului Traian Berbeceanu, șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba.

Acuzațiile făcute de colegii acestuia de la DIICOT, de la începutul anului, pare să se confirme în această notă. Acuzațiile sunt deosebit de grave și devoalează modul în care comisarul și-a pus slujba în folosul unor învinuiți și nu în interesul oamenilor.

Citește: Imagini CONTROVERSATE cu Laura Kovesi în prim plan

Nota DIPI, dezvăluită de site-ul luju.ro, a fost întocmită în 14 noiembrie 2013, după reținerea lui Berbeceanu de către DIICOT și apoi arestarea acestuia, însă ea cuprinde alte note de informare ale serviciului secret al MAI făcute înaintea arestării comisarului, încă din 2012, care făcea referire la activitatea acestuia din perioada 2010-2013.

Pe lîngă detaliile despre Traian Berbeceanu, notele DIPI confirmă faptul că dosarul făcut de DIICOT împotriva comisarului nu a fost unul fără fundament, așa cum a susținut DNA, în operațiunea de salvare a lui Berbeceanu. Acest dosar a fost precedat de avertismente și semnale de alarmă trase de un serviciu secret.

Traian Berbeceanu a ținut prima pagină a ziarelor și site-urilor independente de DNA în momentul în care acesta a apărut în imagini controversate alături de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi – vezi detalii AICI

Nota de informare publicată de luju.ro îl prezintă pe Traian Berbeceanu ca pe un prezumtiv polițist corupt. În respectivul document se vorbește despre:

-legături cu persoane cercetate penal, alături de care participă frecvent la petreceri la o cabana din Munții Retezat;

-credit contractat de la o bancă de către Berbeceanu, dar care ar fi fost achitat de un inculpat;

-refuzul nejustificat al lui Traian Berbeceanu de a colabora cu unitatile de parchet din judetul Alba;

-manifestarea unei atitudini subiective in raporturile profesionale cu unii subordonati;

-existenta unor riscuri induse de managementul deficitar practicat de Berbeceanu; -managementul discretionar practicat de Berbeceanu;

-deficiente privind gestionarea documentelor clasificate;

VEZI NOTA INFORMATIVĂ

 


Accesează: