Preşedintele Comisiei juridice a Senatului spune că social-democrații pot boicota procedura de învestire a Guvernului Orban 2, cerut de președintele Klaus Iohannis, și vor face asta numai ca să evite alegerile anticipate.

În momentul de față, PSD deține majoritatea în Birourile Permanente Reunite, ceea ce presupune că, teoretic, poate să boicoteze procedura de învestire a viitorului guvern.

„Anticipatele sunt o soluţie la o criză politică. Să spui că vrei să dizolvi Parlamentul doar din aroganţă şi dintr-un calcul electoral, pentru că eşti pe val şi ai putea obţine un scor mai bun, arată că nu are legătură cu responsabiltiatea faţă de români. Ori îl propune pe cel pe care l-am nominalizat noi, susţinut de o majoritate consistentă, ori, dacă nu, nu se va ajunge la anticipate pentru că vom refuza să ne pronunţăm pe propunerea ca premier a lui Ludovic Orban. Nu vom face cvorum, pentru cât timp va fi nevoie!”, a amenințat Şerban Nicolae la Antena 3.

Cu toate că primul-ministru propus de președintele Klaus Iohannis (în speță, Ludovic Orban), trebuie să prezinte în Parlament programul de guvernare şi echipa Executivului în termen de 10 zile de la desemnare, votul Parlamentului poate veni nu mai devreme de 60 de zile! În felul acesta, dacă respinge propunerea și boicotează și cea de-a doua propunere de premier, PSD poate amâna lucrurile cu patru luni!

Ceea ce înseamnă că nu vom avea „anticipate” mai devreme de septembrie 2020!

Te-ar putea interesa și: