Evenimentul Zilei > Politica > Senatoarea Șoșoacă își dă în petic. Năstrușnicia cu care justifică un proiect legislativ: „Legalizează experimentele pe oameni”
Senatoarea Șoșoacă își dă în petic. Năstrușnicia cu care justifică un proiect legislativ: „Legalizează experimentele pe oameni”

Senatoarea Șoșoacă își dă în petic. Năstrușnicia cu care justifică un proiect legislativ: „Legalizează experimentele pe oameni”

Senatoarea Diana Șoșoacă propune, nici mai mult, nici mai puțin, decât abrogarea legii prin care se instituie starea de alertă. În stilul său, de acum cunoscut, senatoarea Șoșoacă își justifică demersul prin tot felul de teorii conspiraționiste. Între acestea aceea că astfel, sunt permise experimente asupra oamenilor.

Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care propune abrogarea a actului normativ în baza căruia a fost instituită starea de alertă în timpul pandemiei. Dacă legea lui Șoșoacă ar fi aprobată și ar fi aplicată, ar fi eliminate orice restricții împotriva COVID-19, după cum relatează Fanatik.

Diana Șoșoacă este o figură pitorească a politicii românești, a cărei cotă a crescut ca urmare a poziționării de partea celor care contestă existența coronavirusului și campania de vaccinare. De-a lungul vremii, ea s-a remarcat prin atitudinea agresivă, dar și prin perlele pe care le emite cu siguranța unui mare specialist.

De-a lungul timpului, a lansat afirmații dintre cele mai năstrușnice – precum aceea conform căreia vaccinul împotriva  COVID dă infertilitate pe trei generații – menite să împiedice campania de vaccinare.

De altfel, noul proiect de lege se încadrează în această categorie a acțiunilor împotriva vaccinării.

Proiectul legislativ are un singur articol

Proiectul legislativ propus de Diana Șoșoacă are un singur articol care propune abrogarea Legii 55/202. În schimb, justificare care stă la baza proiectului se întinde pe 11 pagini în care sunt expuse tot felul de afirmații, dintre care mai năstrușnice, de la instaurarea unui regim totalitar și până la introducerea experimentelor pe oameni.

„Legea 55/2020 a produs posibilitatea readucerii concepțiilor naziste și a experimentelor de tip Mengele, încălcându-se grav dispozițiile Codului de la Nürnberg, ale Convenției de la Geneva din 1949, precum și ale Convenției privind drepturile omului și biomedicina de la Oviedo, dispunându-se legalizarea experimentelor pe oameni, fără să existe niciun fel de răspundere a producătorilor de medicamente/ vaccinuri și nici a statului, ducând la pierderea a zeci de mii de vieți.

În fapt, pandemia SARS-CoV-2 constituie un veritabil experiment social, cu repercusiuni ireversibile, cu abuzuri psiho-emoționale care afectează grav, pe termen îndelungat și nelimitat în primul rând copiii și adolescenții, astfel că avem afectat viitorul națiunii”, a scris Diana Șoșoacă în documentul care însoțește legea.