Evenimentul ZileiJustitieAcuzații ȘOCANTE. Șeful Inspecției Judiciare din CSM, MASON în adormire. Nu a „suflat” nimic în declarația de interese

Acuzații ȘOCANTE. Șeful Inspecției Judiciare din CSM, MASON în adormire. Nu a „suflat” nimic în declarația de interese

Acuzații ȘOCANTE. Șeful Inspecției Judiciare din CSM, MASON în adormire. Nu a „suflat” nimic în declarația de interese
Om-cheie din CSM, acuzat că e mason. Legăturile neconfirmate între cei mai importanți magistrații din România și Marea Lojă a Masonilor, subiect despre care s-a discutat intens în presa din țară intens în ultima vreme, au fost confirmate.

Site-ul Știripesurse.ro a intrat în posesia unui document care demonstrează legătura legătura dintre șeful Inspecției Judiciare din cadrul CSM, Lucian Netejoru și Marea Lojă a Masonilor. Concret, magistraților nu le este interzisă aparentența, dar trebuie să o treacă în declarația de interese. Interesant este faptul că Netejoru nu a recunoscut că face parte din Marea Lojă a Masonilor.

”Un magistrat nu poate face parte din asociaţii secrete (…). Dacă o asociaţie înregistrată legal cu un scop, funcţionează în fapt că o asociaţie secretă, având alte scopuri decât cel declarat, acest fapt trebuie dovedit în fiecare caz în parte. TOTODATĂ, INFOGRAfie 2 judecătorii şi procurorii au obligaţia de a completă în cadrul declaraţiei de interese(…) calitatea de membru în asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale, inclusiv cele masonice”, se menţionează în Hotărârea CSM. 

Lucian Netejoru a fost trecut în adormire din Marea Lojă a Masonilor în anul 2007, motiv care totuși nu explică faptul că a ”uitat” să menționeze acest lucru în declarația de interese ridică semne de întrebare.

 


Accesează: