Evenimentul Zilei > Actualitate > Șeful Direcției Regionale de Drumuri Craiova ridicat de poliție. Este acuzat că și-a falsificat diplomele de studii
Șeful Direcției Regionale de Drumuri Craiova ridicat de poliție. Este acuzat că și-a falsificat diplomele de studii

Șeful Direcției Regionale de Drumuri Craiova ridicat de poliție. Este acuzat că și-a falsificat diplomele de studii

Procurorii au descins în cursul dimineții de vineri, 23 aprilie, la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova și au făcut mai multe percheziții.

Șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Bogdan Bratu (foto Facebook), a fost ridicat de poliție în dimineața zilei de 23 aprilie. El este cercetat într-un dosar penal cu prejudiciu de aproximativ un milion de lei.

În cursul acestei dimineți au avut loc percheziții la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova. De asemenea, procurorii DNA ar fi descins și la domiciliul din Giurgiu al directorului Bogdan Bratu.

Actualul director al DRDP Craiova este acuzat că și-ar fi falsificat mai multe documente pe care le-a depus la dosarul său în momentul în care a fost numit. El este acuzat de înșelăciune. Bogdan Bratu conduce DRDP Craiova de aproximativ patru ani, din 2017.

Comunicatul Poliției Române

Conform Poliției Române, în această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul instanței supreme, fac trei percheziții domiciliare, în județele Giurgiu și Dolj. Poliția spune că acțiunea vizează o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național, cercetată pentru înșelăciune.

„Persoana în cauză ar fi indus și menținut în eroare instituția, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate, care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce va fi administrat în cauză”, precizează IGPR.

Parchetul General confirmă ancheta

Parchetul General a confirmat că directorul Bogdan Bratu este cercetat pentru inducerea și menținerea în eroare a instituției. El a depus la dosarul de angajare documente de studii falsificate care au fost desființate de instanță.

„Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea şi menţinerea în eroare a instituţiei, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat şi stabilit în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză. Acţiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Conform CV-ului postat pe site-ul DRDP Craiova, Bogdan Bratu a făcut liceul la Grupul Şcolar „Miron Nicolescu” din Giurgiu, obţinând în 1997 o diplomă de bacalaureat. El a urmat cursurile a două facultăţi. Are o diplomă de economist la Facultatea de Management din cadrul ASE (2009), precum şi o diplomă în Drept, obţinută în 2016 la Universitatea Hyperion din Bucureşti.

Anchete la DRDP Craiova

De menționat că activitatea DRDP Craiova a făcut obiectul mai multor investigații ale procurorilor, în trecut. În mai multe rânduri, procurorii au descins la sediul instituției și au ridicat dosare și documente în vederea cercetării.

La începutul anului procurorii au descins la DRDP și au ridicat mai multe contracte de achiziții derulate de instituții. Este vorba despre un dosar de abuz în serviciu care a fost constituit în urma unei sesizări care a fost transmisă procurorilor.