Evenimentul Zilei > Politica > Şedinţă de GUVERN crucială. Executivului decide viitorul ROMÂNIEI
Şedinţă de GUVERN crucială. Executivului decide viitorul ROMÂNIEI

Şedinţă de GUVERN crucială. Executivului decide viitorul ROMÂNIEI

Guvernul ar urma să aprobe, în şedinţa de vineri, cea de a doua rectificare bugetară din acest an, au precizat surse guvernamentale.

Ministerul Transporturilor, Ministerul Cercetării şi Ministerul Educaţiei Naţionale sunt instituţiile care pierd cei mai mulţi bani în urma celei de a doua rectificări bugetare din 2018, în timp ce Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii primesc cele mai importante suplimentări de fonduri, potrivit proiectului anunţat de MFP.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri figurează şi un proiect de hotărâre privind aprobarea limitelor anuale, aferente anilor 2019, 2020 şi 2021, pentru finanţările rambursabile care pot fi contractate şi pentru tragerile din finanţările rambursabile contractate sau care urmează a fi contractate de unităţile/ subdiviziunile administrativ-teritoriale.

Totodată, Executivul urmează să adopte şi un memorandum având ca temă acordul de principiu privind majorarea contribuţiei României la capitalul vărsat al Băncii Internaţionale de Investiţii, transmite Agerpres.