Evenimentul ZileiActualitateȘedință de urgență la Guvern. Nicolae Ciucă: „Nicio clipă nu trebuie pierdută”

Ședință de urgență la Guvern. Nicolae Ciucă: „Nicio clipă nu trebuie pierdută”

Ședință de urgență la Guvern. Nicolae Ciucă: „Nicio clipă nu trebuie pierdută”
După ce sâmbătă au fost confirmate primele cazuri de infectare cu Omicron în România, premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență și ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile.

Întâlnirea este programată pentru ora 11.00.

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență”, a anunțat Nicolae Ciucă sâmbătă seara.

El spune că nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara de o evoluție nedorită.

S-a confirmat prezența noii tulpini OMICRON în România

Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, și a confirmat prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.
Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.
Se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. „Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, transmite Ministerul Sănătății.

Accesează: