Secretul longevității Reginei Elisabeta a II-a. Bucătarul șef a dezvăluit obiceiurile alimentare ale suveranei

Secretul longevității Reginei Elisabeta a II-a. Bucătarul șef a dezvăluit obiceiurile alimentare ale suveranei Sursa: Dreamstime.com

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are vârsta de 96 de ani și, deși s-a confruntat cu probleme legate de mobilitate, luciditatea minții și starea sa de sănătate bună îi sunt caracteristice. Asta grație geneticii, dar și stilului său de viață.

Regina Elisabeta are o serie de obiceiuri alimentare pe care le respectă cu strictețe. Aceasta preferă să aibă patru mese principale într-o zi, iar fiecare masă este servită în porții mici.

Regina Elisabeta, plan alimentar strict

Oamenii de știință din cadrul Universității Cambridge au arătat faptul că, în acest fel, consumul alimentar este redus cu 25%, comparativ cu o dietă ce implică trei mese pe zi și cantități mari de alimente consumate.

Bucătarul regal Chef McGrady a spus că regina Elisabeta preferă dulciurile cu ciocolată, astfel că aceasta obișnuiește să consume câte o felie de tort în fiecare dimineață, pe parcursul unei întregi săptămâni sau chiar mai mult. Regina nu consumă alte tipuri de deserturi, precum prăjituri ori produse de patiserie. Conform specialiștilor, începerea zilei cu un mic desert va duce la eliminarea unei astfel de tentanții pe parcursul zilei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ciocolata neagră, preferata reginei Elisabeta

Totuși, ciocolată pe care o folosește bucătarul Reginei Elisabeta este cea neagră, cu conținut de cacao de cel puțin 60%: „Cu cât mai neagră, cu atât mai bine”, a dezvăluit McGrady. Ciocolata neagră are în componența sa flavonoide, cu rol în protejarea inimii și reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Pe lângă asta, Regina Elisabeta adoră căpșunile, astfel că unul dintre soiurile din acest fruct, ce este cultivat pe insulă, îi poartă numele. Căpșunile sunt servite doar în sezonul de vară.

Regina Elisabeta preferă gustări ce includ sandvișuri cu somon și pește la grătar pentru masa de prânz sau cină. Este cunoscut faptul că peștele conține acizi grași Omega-3, deosebit de importanți pentru sănătatea creierului, căci previn îmbătrânirea prematură a acestui organ, la fel cum îmbunățesc și memoria.

Regina Elisabeta nu consumă alimente bogate în amidon

Pe lângă asta, Omega-3 car din pește susțin imunitatea, circulația sângelui, îmbunătățesc funcția cardiacă, încetinesc îmbătrânirea pielii, îmbunătățesc funcționarea articulațiilor și a ligamentelor.

Ceaiul nu lipesește din ritualurile zilnice ale reginei Elisabeta a II-a, aceasta preferând ceaiul Earl Grey, cel care contribuie la scăderea nivelului de colesterol, grație flavonoidelor.

Regina Elisabeta nu servește masa în grabă și nici nu consumă alimente bogate în amidon, precum orez, cartofi și paste, dar obișnuiește să consume carne, niciodată în sânge, conform bucătarului McGrady, citat express.co.uk.