Secretele dulceții de ardei iuți. Gustarea care va fi pe placul tuturor și se prepară fără mari bătăi de cap

Secretele dulceții de ardei iuți. Gustarea care va fi pe placul tuturor și se prepară fără mari bătăi de cap Sursă Youtube

Bucatarii au dezvăluit rețeta de dulceață de ardei iuți. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, puțină răbdare și curaj. Aceasta garnitură este potrivită în zilele de iarnă.

Dulceața de ardei iuți se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Bucătarii au declarat că poti alege și ardei kapia (dulci). Această rețetă merge grozav cu o friptură de rață dar și cu un platou de aperitive, în special cu brânzeturi maturate și mezeluri crud-uscate.

Bucătarii au dezvăluit care sunt ingredientele de care ai nevoie:

- 700 g ardei iuți curățați - 550 g ardei capia curățați - 1 kg zahăr - 10 g sare -100 ml zeamă de lămâie

Ne puteți urmări și pe Google News

Dulceață de ardei iuți - rețetă

Se spală ardeii bine cu apă rece și se lasă la scurs. Se pregătește un tocător de plastic, un cuțit bun pentru tăiat și filetat și mănușile de cauciuc. Se taie codița ardeiului, apoi se despică ardeiul în două pe lung și, cu cuțitul de filetat, se scot nervurile si semințele dintr-o mișcare.

Sursă Youtube

Ardeii iuți sunt tăiați în feliuțe iar cei dulci (kapia) sunt transformați în pastă cu robotul procesor (sau blender de mână). Într-o oală suficient de încăpătoare, se pun ardeii iuți feliați. Se adaugă pasta de ardei kapia și zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Nu uita de zahăr sau sare. Ele sunt esențiale pentru rețetă deoarece echilibrează dulcele. Se amestecă totul și se lasă oala pe masa de bucătărie vreo 2 ore. În acest timp ardeii lasă zeamă.

Se pune oala cu ardei pe foc mediu și se amestecă ocazional. Dupa 10 minute de fierbere se oprește focul, se acoperă oala cu o cârpă udată și se lasă totul la răcit timp de 2 ore.

Se pune din nou dulceața de ardei la fiert până ajunge la 105°C (sau până se leagă siropul). Se închide focul și se trage cratița cu dulceață de ardei iuți deoparte. Dacă nu aveți termometru atunci faceți proba cu picătura se sirop pe farfurie. Mâncarea ta este gata.

Bucătarii îți recomandă sa sterilizezi borcanele și capacele. Apoi trebuie să lași dulceața la răcorit vreo 10 minute și să o pui în borcane. Dulceața nu trebuie să fie fierbinte când se pune în borcane pentru a nu se crăpa, potrivit savoriurbane.com.