Secretele care ne-ar ajuta să trăim 130-140 de ani. Un profesor doctor a vorbit despre tinerețea fără bătrânețe

Secretele care ne-ar ajuta să trăim 130-140 de ani. Un profesor doctor a vorbit despre tinerețea fără bătrânețeSursa: Arhiva EVZ

Omul ar putea trăi până la 130 - 140 de ani dacă și-ar putea controla modul în care gândește zilnic. Este opinia profesorului doctor Constantin Dulcan. Acesta susține că longevitatea și capacitatea de vindecare a organismului, depinde de un mod de gândire pozitivă. Constantin Dulcan a dat mai multe exemple, în acest sens, din cazuistica medicală pe care a avut-o de-a lungul timpului.

Longevitatea și puterea de autovindecare a organismului uman depind de felul în care gândim. Dacă adoptăm o gândire pozitivă, viața noastră se va îmbunătăți considerabil și avem șanse mari să trăim mai mult. Prof. dr. Constantin Dulcan susține că organismul nostrum este creat pentru ca durata de viață să ajungă până la 130 – 140 de ani.

„Sistemul nostru imunitar este, după cum spun japonezii, construit aşa încât noi să putem trăi în jur de 130–140 de ani”, a afirmat profesorul doctor Constantin Dulcan.

Medicul neurolog Constantin Dulcan spune că modul în care gândim ne poate ajuta să ne prelungim viaţa. El a dat exemple cazurile unor persoane, pacienți pe care i-a tratat și cărora a reușit să le grăbească vindecarea ajutându-i să adopte un stil de gândire pozitiv.

„Noi ne putem prelungi viaţa în funcţie de modul în care gândim. Noi suntem suma tuturor gândurilor şi emoţiilor noastre. Noi emitem pe zi circa 60.000 de gânduri. Cu fiecare gând pe care îl emitem, noi pledăm pentru viaţă sau pentru moarte, pentru sănătate sau pentru boală. Eu am creat clinica de neurologie şi la Craiova şi în Bucureşti, aveam bolnavi cu aceeaşi boală, accident vascular. Eram zilnic obligat să fac vizita cu 30 de oameni după mine. Şi întrebam bolnavii cum se simt. Unul îmi spunea că se simte bine, că va fi şi mai bine”, a spus neurologul Constantin Dulcan.

Exemplele profesorului Dulcan

Constantin Dulcan a spus că pe parcursul vizitelor medicale pe care le făcea, după discuțiile cu pacienții, constata că cei care adoptau o gândire pozitivă se vindecau mai repede. De partea cealaltă, cei care se plângeau în permanență de tratament evoluau mai greu.

„Mă duceam după trei zile, mă uitam la faţa lui, vedeam cum înfloreşte. Altul spunea că nu îi e bine, că l-a durut injecţia, că nu i-a trecut cu pastila pe care i-am dat-o. Acel om mergea prost, rău. Se vedea că e nemulţumit şi nu îi mergea bine nici tratamentul. În clipa de faţă vorbim despre ceea ce se cheamă puterea minţii. Putem, pur şi simplu, să ne modificăm starea de sănătate, comportamentul uman în beneficiul nostru. Acestea sunt lecţiile de ultimă oră pe care ni le dau ştiinţele”, a mai spus Constantin Dulcan.

El a concluzionat arătând că cel mai mare ajutor ni-l putem da singuri, dat fiind că nici medicul nu este Dumnezeu și nici medicina nu este o știință exactă precum matematica.

„Deci, nu trebuie să ne lăsăm speranţa că ne ajută doar o reţetă. Ne ajută reţetele, dar cel mai mare ajutor ni-l dăm singuri. Doctorul nu este Dumnezeu, iar medicina nu este matematică”, a mai explicat profesorul Constantin Dulcan, conform doctorulzilei.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News