Evenimentul Zilei > Social > Schimbare radicală în ”Paradisul” turistic din Europa. Ultima șansă pentru resuscitarea economiei
Schimbare radicală în ”Paradisul” turistic din Europa. Ultima șansă pentru resuscitarea economiei

Schimbare radicală în ”Paradisul” turistic din Europa. Ultima șansă pentru resuscitarea economiei

Grecia a anunțat noi prevederi privind intrarea în țară. Țara elenă a depășit 10.000 de decese cauzate de COVID-19 și a trecut în cel de-al doilea val pandemic.

Grecia ridică de luni restricţiile de carantină pentru vizitatorii neinfectaţi cu coronavirus din mai multe ţări, precum Rusia şi Australia. Sunt sporite astfel excepţiile înainte de deschiderea oficială pentru venirea turiştilor, de pe 15 mai, a anunţat, duminică, Ministerul Transporturilor.

Grecia a depășit 10.000 de decese provocate de COVID-19

Schimbarea, care are loc în timp ce Grecia a depăşit pragul de 10.000 de decese din cauza COVID-19, urmează unei măsuri luate în această lună de ridicare a restricţiilor impuse vizitatorilor din ţările UE, Statele Unite şi Marea Britanie, printre alte ţări.

Vizitatorii din aceste ţări au permisiunea de a merge în Grecia fără a petrece o săptămână în carantină. Ei pot călători în aceste condiții atâta timp cât sunt vaccinaţi sau dau rezultate negative pentru coronavirus. Pe lângă Australia şi Rusia, Grecia va mai ridica restricţiile pentru vizitatorii din Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda şi Singapore, a mai anunţat ministerul într-un comunicat.

Vizitatorii din Serbia, Israel şi Emiratele Arabe Unite vor fi, de asemenea, scutiţi de cerinţa de carantină, începând de luni.

Spitalele din Grecia sunt sub presiune

Grecia a ieşit anul trecut din primul val al pandemiei într-o formă mult mai bună decât multe alte ţări din Europa. Țara elenă a fost însă lovită grav în ultimele luni, iar numărul crescând de pacienţi exercită presiuni mari asupra spitalelor din multe zone, relatează News.ro .

Cu toate acestea, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat săptămâna trecută că pandemia dă semne de stabilizare. El a confirmat planurile pentru deschiderea sectorului turistic vital pentru economia ţării din 15 mai.

În pofida unui început dificil al vaccinărilor în Uniunea Europeană, guvernul elen spune că este mai bine pregătit pentru vară decât anul trecut datorită testelor pe scară largă, a hotelurilor pentru carantină şi acţiunilor de vaccinare pe insulele mici şi în rândul lucrătorilor din turism.

Autorităţile elene au raportat duminică 1.400 de cazuri noi şi 57 de decese provocate de Covid-19.

Pandemia coroavirus a provocat un total de 333.129 infecţii în Grecia şi 10.007 de decese.