Evenimentul Zilei > Social > ULTIMA SCHIMBARE de la Google are în spate INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ. Mișcarea va schimba radical modul în care COMUNICĂM
ULTIMA SCHIMBARE de la Google are în spate INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ. Mișcarea va schimba radical modul în care COMUNICĂM

ULTIMA SCHIMBARE de la Google are în spate INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ. Mișcarea va schimba radical modul în care COMUNICĂM

În ultimele luni, oamenii au devenit din ce în ce mai atenți la politicile marilor companii din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google sau Facebook, privind datele private. În acest context, o nouă schimbare anunțată de întreprinderea din spatele motorului de căutare are șanse să ridice mai multe întrebări unor utilizatori.

Ultima actualizare lansată de Google se numește „Smart Compose” („Compunere Inteligentă”) și urmează să ridice probleme unor utilizatori ai serviciului de poștă electronică Gmail, sunt de părere jurnaliștii de la The Sun.

Noua funcție va avea în spate Inteligența Artificială (AI) dezvoltată de Google și va putea să prezică mesajul utilizatorilor, înainte ca acesta să fie scris. Cu alte cuvinte, funcția va sugera fraze care pot completa mesajul, bazat pe fraze comune și predicții în funcție de context.

Utilizatorii serviciului Gmail pot începe să scrie un mesaj așa cum ar face-o de obicei, iar Smart Compose va opera pe fundal, oferind sugestii. Dacă una dintre sugestii este pe placul utilizatorului, acesta poate apăsa butonul „Tab” de pe tastatură pentru a introduce fraza în e-mail, se arată în prezentarea făcută de Google.

Nu se știe exact momentul în care actualizarea va ajunge să fie online și nici dacă aceasta poate fi oprită.