Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul poluării din București se amplifică. Demitere de răsunet la Garda de Mediu
Scandalul poluării din București se amplifică. Demitere de răsunet la Garda de Mediu

Scandalul poluării din București se amplifică. Demitere de răsunet la Garda de Mediu

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, a fost demis joi de către Minsitrul Mediului, Costel Alexe.

Ministrul Mediului a precizat că decizia a venit de comun acord, în urma discuțiilor avute cu Gabriela Dorojan.

„În urma discuțiilor avute în ultima perioadă cu doamna Comisar General, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calității sale de Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României.

Având în vedere prevederile legale privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu, prin care Comisariatul General îndrumă şi controlează activitatea tuturor comisariatelor judeţene şi desfăşoară acţiuni operative pe întreg teritoriul ţării, elaborează şi asigură realizarea strategiei de inspecţie şi control pentru GNM, iar prin conducerea şi structurile sale urmăreşte modul de realizare a atribuţiilor încredinţate comisariatelor judeţene şi stabileşte toate măsurile operative pentru optimizarea activităţii de control, am solicitat în această dimineață Comisariatului Național al Gărzii de Mediu să îmi pună la dispoziție planul de acțiuni de monitorizare și control pe care Garda Națională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru 3 aglomerări urbane: Brașov, București și Iași, precum și raportul detaliat privind gradul de implementare al măsurilor prevăzute în cele 3 planuri de calitate a aerului.”, a scris Costel Alexe.

Ministrul Mediului a precizat că atât timp cât se va afla în funcție românii vor avea „un aliat”, iar „reducerea poluării” se va afla printre obiectivele fundamentale ale mandatului său.

Vreau să îi asigur pe toți românii, indiferent de județul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcția de ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor, vor avea în mine un aliat și îmi voi desfășura activitatea cu bună credință, în interes public, transparent și fără jumătăți de măsură!

Reducerea poluării, îmbunătățirea calității aerului și creșterea calității vieții rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!”, a scris ministrul pe Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: