Evenimentul Zilei > Politica > SCANDALUL înregistrălilor în PSD la COTE MAXIME. Cine sare în APĂRAREA lui AdrianȚuțuianu. Liviu Dragnea este din nou ATACAT din interiorul partidului
SCANDALUL înregistrălilor în PSD la COTE MAXIME. Cine sare în APĂRAREA lui AdrianȚuțuianu. Liviu Dragnea este din nou ATACAT din interiorul partidului

SCANDALUL înregistrălilor în PSD la COTE MAXIME. Cine sare în APĂRAREA lui AdrianȚuțuianu. Liviu Dragnea este din nou ATACAT din interiorul partidului

Înregistrările date publicității în care senatorul Adrian Țuțuiani ar fi făcut remarci considerate jignitoare la adresa unor membrii importanți ai PSD, au generat reacții contradictorii chiar în interiorul partidului. Vineri, organizația PSD Dâmboviţa a anunțat printr-o scrisoare deschisă că îl susține pe senatorul Adrian Țuțuianu delimitându-se de cei care au făcut acele înregistrări.

''Toate discuţiile care fac obiectul înregistrărilor au avut loc în interiorul partidului, în cadrul întâlnirilor conducerii organizaţiei judeţene cu primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni şi consilierii locali, la solicitarea acestora, cu privire la dezbaterile din cadrul CEX naţional. Ne delimităm de atitudinea colegilor noştri, care şi-au permis să înregistreze discuţii din interiorul partidului şi apoi să trimită aceste înregistrări unor televiziuni naţionale, cu scopul vădit de a discredita atât liderul organizaţiei cât şi organizaţia PSD Dâmboviţa'', se precizează în scrisoarea deschisă a PSD Dâmboviţa. 

Social-democraţii dâmboviţeni spun că încearcă să îi identifice pe cei care au făcut înregistrările, potrivit www.agerpres.ro 

''Vom apela la toate mijloacele legale pentru a identifica acele persoane care au realizat sau care au dispus să se facă aceste înregistrări şi vom proceda la sancţionarea lor conform Statutului PSD. Aceste practici sunt de condamnat şi au fost condamnate inclusiv de liderul partidului, domnul Liviu Dragnea'', se precizează în scrisoarea deschisă. 

DE asemenea. În scrisoare se mai arată că Adrian Țuțuianu are susținerea majorității primarilor PSD din județ.

''Îngrijorările sale cu privire la situaţia partidului şi direcţia în care acesta se îndreaptă sunt şi îngrijorările membrilor şi simpatizanţilor PSD. Nemulţumirile exprimate de preşedintele Adrian Ţuţuianu cu privire la activitatea unor miniştri sunt semnalate inclusiv de membri PSD Dâmboviţa, în numeroase rânduri şi se bazează, în special, pe faptul că în campaniile electorale au fost asumate o serie de promisiuni pentru îndeplinirea cărora depindem de sprijinul Guvernului, şi care, nici până azi nu şi-au găsit rezolvare (situaţia industriei de apărare din judeţ, situaţia drumurilor naţionale, situaţia stadionului din municipiul Târgovişte etc)'', se mai spune în scrisoarea deschisă. 

De asemenea, semnatarii acesteia spun că nu este nevoie de niciun sondaj de opinie pentru a observa că PSD se află într-o situaţie dificilă şi că suportul popular a fost considerabil diminuat ''din cauza modului discreţionar în care este condus partidul şi din cauza slabei performanţe a unor membri ai Guvernului''. 

Social-democraţii din Dâmboviţa mai cer liderilor partidului să înceteze atacurile la adresa lui Ţuţuianu şi spun că orice tentativă de înlocuire a acestuia de la conducerea organizaţiei judeţene de partid este destinată eşecului. 

''Cerem tuturor liderilor partidului să înceteze atacul la preşedintele PSD Dâmboviţa, organizaţie de referinţă, care a obţinut în toate bătăliile politice rezultate remarcabile, inclusiv acum situându-se pe locul II pe ţară, transmiţându-le că Adrian Ţuţuianu are întreaga noastră susţinere şi că este condamnată la eşec orice tentativă de înlocuire a acestuia de la conducerea Organizaţiei PSD Dâmboviţa, înlocuire care ar echivala cu distrugerea unei echipe puternice şi cu cel mai mare favor făcut adversarilor noştri politici, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional'', se precizează în scrisoarea deschisă. 

Aceasta este semnată de 66 de primari şi de conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi are susţinerea Ligii Aleşilor Locali a PSD Dâmboviţa. 

''Biroul Executiv al Ligii Aleşilor Locali PSD Dâmboviţa, ligă care are în componenţă 66 de primari, 22 de consilieri judeţeni (incluzând preşedintele consiliului judeţean şi cei doi vicepreşedinţi), 683 de consilieri locali, întrunit la data de 12.10.2018, a hotărât, în unanimitate, susţinerea necondiţionată a preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Dâmboviţa, domnul Adrian Ţuţuianu, şi a poziţiei publice asumate de primarii PSD din judeţul Dâmboviţa alături de conducerea Consiliului Judeţean'', se arată într-un comunicat, remis, vineri, de Liga Aleşilor Locali PSD Dâmboviţa.

Practic, prin scrisoarea deschisă, PSD Dâmbovița blochează excluderea lui Țuțuianu din PSD, în condițiile în care statutul partidului spune că un membru nu poate fi exclus decât de organizația unde s-a înscris. În aceeași situație s-a aflat și fostul premier Sorin Grindeanu, care a fost exclus de CEX, nu însă și de PSD Timiș, organizație din care făcea parte.