Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul în Mangalia continuă! DSP confirmă infecătările. Murad cere reluarea votului. BEC în derivă
Scandalul în Mangalia continuă! DSP confirmă infecătările. Murad cere reluarea votului. BEC în derivă

Scandalul în Mangalia continuă! DSP confirmă infecătările. Murad cere reluarea votului. BEC în derivă

Situația continuă să fie extrem de ciudată la Mangalia după votul de la alegerile locale, unde Mohammad Murad a avut mari probleme.
Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, cere BEC anularea alegerilor și reluarea votului, acuzând că scrutinul de duminică a fost viciat de mai multe evenimente. El cere analizarea situației în mod obiectiv, acuzând faptul că Mangalia a fost scena unor scandaluri chiar în ziua votului.

Reamintim că situație din Mangalia a fost uluitoare. Mohammad Murad a intrat în conflict deschis cu poliția, apoi  10 polițiști i-au oprit mașina ”pentru folii neomologate” iar apoi au recurs la control interior complet al automobilului.

Murad nu a fost reținut, dar scandalul a fost incredibil

Acuzațiile din Mangalia vin din toate părțile, iar BEC trebuie să decidă dacă se reia votul. Mai mult, candidatul independent nu este singurul care atrage atenția autorităților.

Și PMP și USR au depus sesizări în acest sens, iar un aspect foarte grav semnalat a fost că patru persoane din staff-ul candidatului liberal Cristian Radu au fost confirmate cu Covid-19, dar au continuat campania electorală, întâlnindu-se cu mii de oameni pe străzile orașului, aspectele fiind sesizate autorităților competente și urmând să se decidă dacă vor fi reluate alegerile în Mangalia.

DSP confirmă: au fost patru persoane confirmate cu Covid-19.

Oficialii DSP au confirmat telefonic pentru  Dcnews că cele patru persoane au fost confirmate cu COVID-19. Una din cele patru a fost confirmată astăzi, pe 29 septembrie. Celelalte trei au fost confirmate, pe rând, în 25, 26, 27 septembrie. Persoana care ar fi fost în Biroul Electoral de municipiu figurează internată din 25 septembrie, arată informațiile primite. 
Presa locală scria:  „Mohammad Murad a intrat în cursa electorală pentru Primăria Mangalia, convins că de la înălțimea notorietății sale, nu va putea fi vătămat de sistemul corupt pe care actualul primar l-a împământenit în orașul din sudul litoralului. Astăzi, investitorul Murad află ce înseamnă cu adevărat mizeria din clasa politică, dar mai ales, cum s-a instaurat feudalismul în anumite localități, prin primarii care s-au proclamat domnitori pe viață, ajutați de un păienjeniș de subordonați, din toate domeniile de activitate (…) Dar așa ceva, un asemenea sistem, n-am mai văzut din anii 90”, scrie Dorian Ioan Hapurnea în constanța.info.