Evenimentul Zilei > EVZ Special > Scandal uriaş la Ministerul Fondurilor Europene. Fosta consiliera a lui Cioloş, acuzată
Scandal uriaş la Ministerul Fondurilor Europene. Fosta consiliera a lui Cioloş, acuzată

Scandal uriaş la Ministerul Fondurilor Europene. Fosta consiliera a lui Cioloş, acuzată

Fosta consiliera a lui Dacian Ciolos este acuzată că blochează planurile ministrului Boloş. Adelina Pafitis ar bloca toate proiectele ministrului se arată în petiţia reprezentanţilor IMM-urilor.

Mai multe companii au trimis o petiție catre Ministerul Fondurilor Europene dupa ce proiectele pentru cercetare precum si cele pentru IMM uri s-au blocat. Cei acuzați ca il boicoteaza pe actualul Ministru al Fondurilor Europene sunt doi functionari din echipa lui Cioloș.

In ciuda comunicatelor pompoase care spun ca peste 1 miliard de euro vor fi injectati in economia românească, realitatea este ca de mai bine de 30 de zile functionarii MFE il blochează pe Boloș.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș spune că achizițiile de echipamente medicale și echipamente pentru protecția personalului medical, inclusiv dezinfectanți, vor fi decontate din fonduri europene.

Echipamente medicale, decontate din fonduri europene

„Din fonduri europene urmează să decontăm partea de echipamente medicale, echipamentele de protecţie medicală, iar pentru România, în plus faţă de rezerva pe care o avem, în limita unui plafon de 350 de milioane de euro, vom asigura decontarea echipamentelor medicale pe care le va procura fie Ministerul Sănătăţii, fie Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, fie unităţile sanitare, fie, după caz, autorităţile publice locale. Chiar în cursul zilei de mâine, după o discuţie pe care o voi avea cu domnul prim-ministru, voi propune o circulară care să meargă la unităţile sanitare din teritoriu ca să limpezim modalitatea de decontare din fonduri europene a echipamentelor medicale”, a declarat  Boloș la Digi24.

„Pe lângă ventilatoare, sisteme de monitorizare, injectomate, inclusiv partea de laringoscoape, toate aceste echipamente medicale care sunt necesare în momentul de faţă, vom asigura inclusiv decontarea echipamentelor de protecţie medicală ale medicilor şi personalului medical implicat în tratamentul bolnavilor. Aici intră de la mănuşi pentru protecţia mâinilor, combinezoane, dezinfectanţi, tot ce înseamnă echipamente de protecţie medicale, un efort pe care România îl face în momentul de faţă pentru ca să asigurăm decontarea unei cantităţi cât mai mari de echipamente medicale pentru ceea ce înseamnă acţiunile ce se desfăşoară n momentul de faţă de unităţile sanitare”, a adăugat el.