Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDAL URIAȘ în Liga Campionilor. Se cere EXCLUDEREA a două mari cluburi europene. „UEFA trebuie să le SANCȚIONEZE”
SCANDAL URIAȘ în Liga Campionilor. Se cere EXCLUDEREA a două mari cluburi europene. „UEFA trebuie să le SANCȚIONEZE”

SCANDAL URIAȘ în Liga Campionilor. Se cere EXCLUDEREA a două mari cluburi europene. „UEFA trebuie să le SANCȚIONEZE”

Javier Tebas, președintele Ligii de fotbal din Spania cere excluderea cluburilor PSG și Manchester City, din cauza încălcării fair-play-ului financiar.

Javier Tebas, președintele Ligii de fotbal din Spania a luat atitudine, după ce mai multe documente prezentate de „Der Spiegel” și „Media Part” au arătat că francezii de la PSG și englezii de la Manchester City au încălcat regulile fair-play-ului financiar impus de UEFA: Oficialul a cerut măsuri dure și a vorbit despre excluderea celor două formații din Liga Campionilor.

„Am mai spus și acum doi ani că PSG și Manchester City au trișat. Pentru mine, dezvăluirile de-acum nu sunt o surpriză. Este foarte important ca UEFA să ia atitudine în acest caz. Fotbalul mondial are de suferit din cauza acestor dezechilibre financiare. Aceste cluburi trebuie să fie pedepsite. Excluderea pentru un sezon din Champions League ar fi un mesaj clar că regulile UEFA trebuie luate în serios. UEFA trebuie să le sancționeze”, a spus Tebas.