Evenimentul Zilei > Politica > Scandal monstruos între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Numirea lui Dan Vîlceanu la Finanțe agită apele în partid
Scandal monstruos între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Numirea lui Dan Vîlceanu la Finanțe agită apele în partid

Scandal monstruos între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Numirea lui Dan Vîlceanu la Finanțe agită apele în partid

Validarea liderului PNL Gorj, Dan Vîlceanu, la conducerea Ministerului Finanțelor a stârnit scandal în PNL. Biroul Național Permanent ar urma să se întrunească în acest sens, miercuri, 18 august, însă actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, neagă că a fost stabilită o astfel de ședință.

Liderul PNL Gorj Dan Vîlceanu urmează să fie validat pentru poziția de ministru de Finanțe miercuri, potrivit premierului Florin Cîțu, însă contra-candidatul său la șefia PNL, Ludovic Orban, susține că Biroul Național Permanent nu a fost convocat în acest sens.

„Să vedem şi documentul de convocare. Nu poţi doar să trimiţi un SMS”, a transmis președintele partidului PNL, în legătură cu convocarea BPN-ului.

Florin Cîțu este în conflict cu Ludovic Orban. „Nu am convocat nimic”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a convocat Biroul Național Permanent, miercuri, pentru ca Dan Vîlceanu să fie validat pentru poziția de ministru al Finanțelor. PNL trebuie să se concentreze pe guvernare, a mai spus Florin Cîțu.

„Mâine, pentru că suntem responsabili, am convocat BPN pentru a numi ministrul Finanțelor Publice. Trebuie să ne concentrăm pe guvernare, urmează rectificarea bugetară, alocări de resurse importante în economie, așa cum v-am obișnuit – eficient, și, bineînțeles, am discutat strategia pentru perioada următoare, pentru că intrăm intrăm în linie dreaptă pentru Congresul din 25 septembrie”, a transmis prim-ministrul României.

Ludovic Orban, actual șef al PNL, a negat, însă, informația transmisă de Florin Cîțu. „Nu! Nu am convocat nimic. Am primit şi eu un SMS de convocare a BNP în urmă cu un sfert de oră”, a declarat Orban pentru Adevărul.ro.

În acest sens, Florin Cîțu a replicat: „Vă asigur că toate procedurile convocării BPN au fost respectate. Nu e chiar din scurt, cum zice președintele PNL, am avut o discuție ieri. Cred că două zile sunt de ajuns”.

Scandal în jurul numirii lui Dan Vîlceanu la Ministerul Finanțelor. „Ludovic Orban nu a vrut să convoace BPN-ul”

Numirea lui Dan Vîlceanu la șefia Ministerului Finanțelor pare că a tulburat liniștea partidului PNL. Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a transmis că actualul președinte al partidului nu a dorit să convoace BPN-ul pentru validarea liderului PNL Gorj la Finanțe.

„S-a convocat BPN absolut statutar, vom avea BPN-ul la 10:30. Am încercat ca acest BPN să îl convoace președintele actual al partidului, domnia sa nu a dorit să-l convoace. Noi considerăm că România trebuie să fie condusă, trebuie să avem un ministru de Finanțe. Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru al Finanțelor. Este o chestiune absolut firească, normală, e unul dintre specialiștii partidului nostru, și e un om cu care Florin Cîțu poate lucra.

În negocierile pe care le-am avut aici în luna decembrie, cu toții am vrut… Florin Cîțu a dorit un singur lucru – să aibă un ministru al Finanțelor cu care să poată lucra. Atunci a venit Alexandru Nazare, din păcate colaborarea cu Alexandru nu a fost cea mai bună și lucrurile s-au viciat, așa că 45 de zile a stat Florin Cîțu, premierul nostru, ca ministru al Finanțelor, iar acum, începând de mâine îl vom valida, în foarte scurt timp va depune jurământul și va fi valid ca ministru, deci pe 22 vom avea ministru al Finanțelor (Dan Vîlceanu – n.r.)”, a transmis prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: