Evenimentul Zilei > Sport > Scandal în fotbalul românesc. S-a lăsat cu plângere penală împotriva primăriei și Consiliului Local
Scandal în fotbalul românesc. S-a lăsat cu plângere penală împotriva primăriei și Consiliului Local

Scandal în fotbalul românesc. S-a lăsat cu plângere penală împotriva primăriei și Consiliului Local

Scandal în fotbalul românesc, la Târgu Jiu, acolo unde a fost depusă o plângere penală împotriva autorităților.

Scandal în fotbalul românesc, la Târgu Jiu, chiar dacă orașul nu mai are o reprezentantă în prima divizie. A fost formulată o plângere penală împotriva primăriei și Consiliului Local. Formulată de oficialii clubului sportiv Pandurii. Acuzațiile vizează, printre altele, fals intelectual, bancrută frauduloasă sau furt de proprietate.

Este scandal în fotbalul românesc, la Târgu Jiu. A fost formulată plângere penală împotriva autorităților, acuzațiile curg

„Clubul Sportiv PANDURII LIGNITUL TÂRGU JIU a depus astăzi, 18.03.2021 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, plângere penală împotriva Primăriei Municipiului Târgu Jiu și a Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual, bancrută frauduloasă, complicitate la bancrută frauduloasă și furt de proprietate.” Au anunțat conducătorii clubului Pandurii Târgu Jiu în cadrul unui comunicat.

„A încercat, prin mai multe acțiuni civile, să își recapete patrimoniul însușit abuziv de către Primăria Municipiului Târgu Jiu”

„În perioada 2014 – 2021, din investițiile realizate cu fonduri proprii de către Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg. Jiu, Primăria Municipiului Târgu Jiu, cu sprijinul Consiliului Local, a trecut în patrimoniul său public/privat bunuri în valoare de 16 milioane RON (160 miliarde lei vechi), prin acte și hotărâri administrative bazate pe date false.

În perioada 2019 – 2021, C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu a încercat, prin mai multe acțiuni civile, să își recapete patrimoniul însușit abuziv de către Primăria Municipiului Târgu Jiu.” Au mai precizat gorjenii, care au mai făcut câteva precizări în acest caz.

„A ascuns parte din averea debitorului, folosindu-i patrimoniul pentru încasarea de foloase necuvenite”

„C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu se află în procedura insolvenței, conform Legii 84/2014. Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu fiind membru fondator al Clubului. Prin hotărârile emise, a ascuns parte din averea debitorului, folosindu-i patrimoniul pentru încasarea de foloase necuvenite, respectiv prin închirierea către alte entități a unor bunuri care aparțin Clubului.”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.