Evenimentul Zilei > International > Scandal imens la Facebook. Confidențialitatea informațiilor în pericol
Scandal imens la Facebook. Confidențialitatea informațiilor în pericol

Scandal imens la Facebook. Confidențialitatea informațiilor în pericol

Facebook este în pragul unui nou scandal uriaș după ce a ieșit la iveală faptul că au fost angajați terapeuți pentru a afla despre discuțiile de pe platforma de socializare. Aceștia sunt presați să dea informații confidențiale din sesiunile cu moderatorii.

Într-o scrisoare, moderatorii Facebook spun că managerii angajatorului Accenture au încălcat spațiu sigur și confidențial al companiei întrucât se încercă ca după sesiunile de terapie, terapeuții să divulge conținutul conversațiilor lor cu angajații. Adică să spună ce au moderat.

În timpul sesiunilor lor de consiliere privată, moderatorii Facebook care își petrec zilele ștergând comentarii, considerate în afara politicii companiei de pe site-ul social media. Revendicările au fost publicate în ziarul Austin, Texas, potrivit unui raport publicat vineri în The Intercept.

Angajatorul Facebook Accenture atribuie unui singur angajat până la 800 de bucăți de conținut perturbator, care trebuie moderat. Aceasta include citirea, vizionarea și ascultarea materialelor considerate abuzive, motiv pentru care   moderatorilor li se oferă consiliere la fața locului pentru a trata natura traumatizantă a muncii.

Scrisoarea, creată de grupul de moderatori nemulțumiți și publicată integral pe The Intercept, susține printre altele:  –  Consilierul a refuzat să divulge ceea ce s-a discutat în sesiunile lor de terapie, afirmând probleme de confidențialitate. Cu toate acestea, managerul a insistat că, deoarece acest lucru nu era într-un cadru clinic, confidențialitatea nu exista. Consilierul a refuzat din nou. Acesta este un serviciu de consiliere confidențială la Programul Wellness și, în cel mai rău caz, o etică și o posibilă încălcare legală.

Conform publicației, unul dintre terapeuții și-a dat imediat demisia.

Compania a reacționat: „Aceste acuzații sunt inexacte. Bunăstarea oamenilor noștri este prioritatea noastră, iar echipele noastre de încredere și siguranță din Austin au acces fără restricții la asistența wellness. Nu este prima dată când moderatorii s-au plâns pentru pozițiile lor în lanțul Facebook”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: