Evenimentul Zilei > Social > Scandal cu gunoiul arădenilor. Timișorenii de la Retim, amendați la 2 zile după ce au preluat contractul de colectare
Scandal cu gunoiul arădenilor. Timișorenii de la Retim, amendați la 2 zile după ce au preluat contractul de colectare

Scandal cu gunoiul arădenilor. Timișorenii de la Retim, amendați la 2 zile după ce au preluat contractul de colectare

Scandal cu gunoaiele arădenilor. La două zile de când a preluat, oficial, colectarea deșeurilor în Arad, compania timișoreană în care e acționar și Consiliul Local al Municipiului Timișoara, a fost amendată. Retim Ecologic Service SA și-a câștigat liniștea la Timișoara donând primăriei un Mercedes de lux pentru primar și achitând, când a fpost cazul, facturi telefonice, tot pentru acesta, în valoarea de mii de euro.

De marți, 24 aprilie, compania timișoreană Retim colecrează gunoiul arădenilor, după ce a câștigat licitația organizată de ADI SIGD ARAD, agenție care reprezintă toate primăriile din Arad, având în responsabilitate gestionarea deșeurilor în județ. În urmă au rămas însă munți de gunoaie, pubele care dau pe dianafară. Primarul Gheorghe Falcă a catalogat drept dezastruos modul în care Retim a intervenit în primele două zile de la preluarea activităţii de salubrizare în municipiul Arad și a convocat, joi, o șefință cu reprezentanții firmei. „Reprezentanţii Retim vor trebui să explice motivul pentru care nu-şi îndeplinesc obligaţiile contractuale şi mai ales să vină cu soluţii concrete şi rapide de rezolvare a situaţiei de criză”, transmit reprezentanții Primăriei.
La întâlnire participă Călin Bibarț, viceprimarul municipiului, Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Țolea, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor, respectiv conducerea societății Retim.

Ieri, în mai puțin de două ore, poliţiştii locali au încheiat 20 de procese verbale, sancțiunile însumate ridicându-se la 20.600 de lei. Acțiunea Direcţiei Generale Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad va continua și în zilele următoare.