Scandalul a pornit după ce judoka Alina Dumitru a declarat că nu a votat la referendum şi a motivat că nu este interesată de politică. Jurnalistul Victor Ciutacu a reacţionat dur pe twitter şi a ironizat-o pe sportivă. “Idoliţa snobilor cu acces la net, Alina Dumitru, e vexată că n-au sunat-o nici suspendatul, nici interimarul. Deci nu votează, nu se bagă”, a scris Ciutacu.
Mircea Badea a lansat şi el un comentariu tendenţios la adresa sportivei. “O doare mâna cu care votează pentru că a bătut-o brazilianca la zero”.
Chiar dacă sunt supăraţi, sportivii şi oficialii COSR au decis astăzi să nu intre în silenzio stampa. “Consider incidentul închis”, a spus Alina Dumitru. “Şi eu consider incidentul închis. Cred că cei doi regretă şi ei, după cum consider că e regretabil că un antrenor a lovit peste mână un reporter”, a spus şi Octavian Morariu, preşedintele COSR. Deşi a spus că nu vrea să escaladeze conflictul, oficialul a strecurat o remarcă la adresa comentariilor făcute de Badea şi Ciutacu: “au fost dizgraţioase”. Florin Bercean, antrenorul Alinei Dumitru i-a luat apărarea elevei sale. “Eu votez când vreau, cu cine vreau. Duminică nu am votat nici eu. Să nu amestecăm politica şi sportul”, a spus Bercean.
CITIŢI ŞI:

  • Imprertinenţă extremă. Mircea Badea: "Mă simt tâlhărit de Alina Dumitru! Aştept scuze!"