Evenimentul Zilei > Actualitate > Scade numărul de infectări în Timiș. Autoritățile au închis patru focare COVID
Scade numărul de infectări în Timiș. Autoritățile au închis patru focare COVID

Scade numărul de infectări în Timiș. Autoritățile au închis patru focare COVID

Numărul focarelor COVID-19 din judeţul Timiş a scăzut, în ultimele 24 de ore, ajungând la 28, după ce au fost închise patru dintre ele.

Potrivit informațiilor publicate de Direcția e Sănătate Publică (DSP) Timiș, datorită măsurilor adoptate de autorități pentru combaterea pandemiei de COVID-19, s-a înregistrat o scădere a ratei de infectare cu noul coronavirus, la 7,33 de cazuri noi, la mia de locuitori. Locurile din spitalele COVID din Timișoara au început să se elibereze, după cum a arătat Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara. Rămâne o problemă faptul că cei mai mulți pacienți ajung la spital când deja sunt într-o stare critică și trebuie internați direct al Terapie Intensivă.

DSP Timiș a anunțat că au fost declarate închise cele patru focare de la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică nr. 1 Lugoj (care avea 118 cazuri confirmate), Clubul Sportiv Municipal Lugoj (13), ISU Banat (18) şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara (5). Pe de altă parte, însă, conform aceleași surse, un nou focar COVID-19 a apărut la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică nr. 2 Lugoj, unde au fost confirmate 10 cazuri.

 

În județul Timiș au fost confirmate, luni, 136 de noi cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, din care 76 în Timişoara, dar numărul de teste aplicate a fost de aproape 10 ori mai mic decât în timpul săptămânii trecute. Numărul total de persoane internate confirmate COVID-19 a fost, luni dimineaţa, de 424 de persoane, cu 54 la ATI şi s-au înregistrat patru decese.

Statisticile COVID de luni

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, 23 noiembrie, 4.207 cazuri noi de infectare cu coronavirus, 1.307 fiind în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 130 de persoane au decedat, iar alți 1.160 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

„Până astăzi, 23 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 296.844 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.207 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în creştere în municipiul Bucureşti – 6,61. Cel mai mare nivel al acestui indicator este în județul Sibiu – 8,64, urmat de Ilfov – 8,13, Brașov – 7,19, Cluj – 7,09.