Sandero vine din toamna si in Romania

Sandero vine din toamna si in Romania

Dacia va lansa pe piata din Romania, in al doilea semestru al acestui an, un model de hatchback derivat din Sandero, autoturism a carui comercializare a inceput in decembrie 2007, in Brazilia, dupa cum a declarat ieri directorul comercial al producatorului de automobile, Jacques Daniel.

Acesta va fi al cincilea model lansat sub marca Logan, dupa berlina, break (MCV), utilitara (VAN) si Pick-Up. Modelul - in cinci usi, putin mai scurt decat berlina - a fost facut public in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Potrivit planurilor Dacia, noul model ar urma sa fie construit pe platforma de la Mioveni si va fi comercializat in toata Europa. Oficialii Dacia nu au precizat ce nume va purta noul autoturism sau pretul la care va putea fi achizitionat.

Tot in acest an, mai precis in primul trimestru, Dacia va incepe comercializarea modelului Pick-Up, lansat oficial la Salonul International Auto de la Bucuresti, din toamna anului trecut. „Modelul va insemna 10% din vanzari, in acest an”, a spus Daniel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Logan pana in Scandinavia

Automobile Dacia va exporta, incepand din acest an, autovehicule Logan produse in Romania pe pietele din Scandinavia (Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda si Islanda), potrivit directorului comercial al companiei.

„Vom incepe din acest an sa exportam Loganuri fabricate in Romania pe pietele din Scandinavia, insa nu am nicio informatie despre numarul dealerilor de acolo”, a spus Jacques Daniel. Potrivit acestuia, intrarea pe pietele din nordul Europei este posibila prin intermediul dealerilor Renault. Producatorul francez de automobile este prezent, din acest an, cu reprezentante directe in Peninsula Scandinava.

Dacia a vandut de la lansarea modelului Logan, in septembrie 2004, 306.000 de unitati pe piata din Romania, 61.277 de unitati in Franta si 25.057 in Germania. In Franta, Dacia ocupa locul 13 in topul producatorilor de autoturisme, cu o cota de piata de 1,3%.

PIATA

Vanzari in scadere in Romania

Vanzarile totale ale Automobile Dacia au crescut anul trecut cu 17%, la peste 230.000 de unitati, de la putin sub 200.000 de unitati in urma cu un an, potrivit datelor publicate ieri de grupul francez Renault, proprietarul producatorului roman de vehicule. Cea mai importanta piata pentru Logan continua sa fie Romania, unde au fost vandute 102.000 de unitati.

Dacia a vandut insa in 2007 mai putine autoturisme pe piata romaneasca decat in 2006, cand au fost comercializate 107.000 de unitati. La noi, Dacia are o cota de piata de 29%. Anul trecut, Dacia a vandut mai mult de jumatate din productie (128.000 de unitati) pe pietele externe, ceea ce se traduce intr-o crestere cu 44% fata de anul trecut.

Cel mai bine vandut model la export continua sa fie berlina, urmata de modelul break. In 2009, Dacia va atinge o capacitate de productie de 450.000 de unitati, pe platforma de la Mioveni, dupa cum a declarat recent presedintele grupului Renault-Nissan, Carlos Ghosn.