Evenimentul Zilei > Economie > Saltul în gol al Big Pharma. Vaccinul COVID-19 poate arunca în aer piața asigurărilor
Saltul în gol al Big Pharma. Vaccinul COVID-19 poate arunca în aer piața asigurărilor

Saltul în gol al Big Pharma. Vaccinul COVID-19 poate arunca în aer piața asigurărilor

Provocările legate de cantitățile imense de vaccin COVID-19, care vor fi livrate în toate colțurile planetei, au implicații și pe piața asigurărilor. Specialiștii anticipează o accelerare rapidă a acesteia, o evoluție precisă fiind greu de estimat în acest moment.

O miză uriașă

De partea cealaltă, asigurătorii riscă să acopere daunele conform politicilor de asigurare de răspundere, dacă vaccinurile sunt deteriorate în timpul tranzitului și produc efecte secundare majore, a explicat Nicky Stokes în numele brokerului de asigurări New Dawn

Un lot care include zeci de mii de pachete cu vaccin COVID-19 și care se pierde, este furat sau deteriorat într-un camion sau container frigorific are o valoare estimativă cuprinsă între 15-50 milioane de dolari, precizează surse din industrie. Astfel de pierderi echivalează cu daunele totale la asigurările cargo, care au însumat 563 de milioane de dolari în ultimul an, potrivit datelor declarate de International Union of Marine Insurance.

Guvernele britanic și american au precizat că vor acoperi riscul de răspundere pentru efectele secundare ale vaccinului COVID-19, însă nu este clar dacă acesta include și efectele secundare produse prin deteriorare sau în timpul transportului.

Sursa: Reuters

PAGINA ANTERIOARA