S-a stins o legendă a muzicii. Andrew Fletcher, membru al trupei Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani

S-a stins o legendă a muzicii. Andrew Fletcher, membru al trupei Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani Sursă: Twitter

Andrew Fletcher, claviaturist și membru fondator al trupei electronice britanice Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani. Într-o declarație emisă de trupa britanică de pionierat în domeniul electronic se arată următoarele cuvinte: „Suntem șocați și cuprinși de o tristețe copleșitoare în legătură cu moartea prematură a prietenului nostru drag, membru al familiei și coleg de trupă Andy 'Fletch' Fletcher”.

Doliu uriaș în lumea artistică! Andrew Fletcher, membru al trupei Depeche Mode, a murit. Anunțul a fost făcut de către membrii trupei muzicale britanice. Formată în Basildon la sfârșitul anilor 1970, trupa a avut 14 albume de studio de top 10 în Marea Britanie și succese în topurile internaționale cu piese precum Enjoy The Silence, Personal Jesus și Just Can't Get Enough.

Artistul Andrew Fletcher a murit

„Fletch avea o adevărată inimă de aur și era întotdeauna acolo când aveai nevoie de sprijin, de o conversație animată, de un râs bun sau de o halbă rece de bere. Inima noastră este alături de familia sa și vă rugăm să îi păstrați în gândurile voastre și să le respectați intimitatea în aceste momente dificile”, a transmis trupa muzicală, într-un comunicat de presă.

Cunoscut mai ales în timpul carierei sale sub porecla „Fletch”, Fletcher s-a născut în 1961 în Nottingham și s-a mutat la Basildon, unde la sfârșitul anilor 1970 a format trupa Composition Of Sound alături de Martin Gore și Vince Clarke. Odată cu recrutarea cântărețului Dave Gahan, și-au schimbat numele în Depeche Mode, iar cvartetul s-a bucurat de o serie de hituri în topurile de la începutul anilor optzeci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trupa Depeche Mode, inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame

Odată cu plecarea lui Clarke, care a continuat să formeze Yazoo și apoi Erasure, Gore a devenit compozitor șef, iar prin adăugarea lui Alan Wilder, sunetul trupei a luat o turnură mai întunecată și mai gotică și a continuat să se bucure de un succes internațional uriaș la sfârșitul anilor '80 și începutul anilor '90.

Fletcher a apărut pe toate cele 14 albume de studio ale trupei Depeche Mode de până acum, inclusiv Songs Of Faith And Devotion în 1993 și Ultra în 1997, care au ajuns ambele pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie.

Trupa a fost inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame în 2020.