Cățelușul cu blană verde a venit pe lume în Filipine, pe 25 octombrie, la numai două săptămâni după ce un alt câine similar, botezat Pistacchio (n.red. – fistic) s-a născut la o fermă din insula Sardinia, Italia.

Proprietara acestuia, Chona Lacsamana, a declarat că Wasabi va rămâne cu mama lui Mocha și cu cei 4 frați, în provincia filipineză La Union. Frații și surorile lui Wasabi au blana în culori întâlnite frecvent precum alb, maro sau negru. Însă blana lui Wasabi are o nuanță de verde neobișnuită, asemănătoare cu a condimentului japonez care i-a devenit nume.

Pigment de culoarea jadului

Alarmată când a văzut strania culoare a blăniței puiului, stăpâna lui l-a dus imediat la veterinar, care a liniștit-o. Într-adevăr, este extrem de rar ca un câine să se nască cu o blană de culoare verde. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că acest lucru se întâmplă atunci când căţeii cu blană într-o nuanţă deschisă intră în contact pe durata vieţii lor intrauterine cu un pigment verde, denumit biliverdină. Este vorba despre acelaşi pigment care determină apariţia nuanţelor verzui în jurul contuziilor.

Puii nu vor fi dați spre adopție, căci cățeaua Mocha a devenit mamă pentru prima oară. „Vom avea grijă de toți și de mama lor. Sunt foarte speciali pentru noi”, a declarat proprietara familiei canine.

Verde efemer

Fermierului italian Cristian Malloci nu i-a venit să își creadă ochilor atunci când căţeluşa lui Spelacchia, unul dintre cei 8 câini ai săi, a născut un căţel cu blană verde. Căţelul, denumit Pistacchio s-a născut pe 9 octombrie alături de alţi 4 fraţi ai lui, toţi cu blană albă – aceeaşi culoare pe care o are şi mama puilor, care provine din rase încrucișate.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE