Cu o zi mai devreme, grupul cedase o participatie de 3,45% din Rompetrol Well Services pentru 6,42 milioane de lei. Dupa aceste tranzactii, participatia Rompetrol Group NV la capitalul diviziei specializate in servicii de sonda pentru extractia titeiului si a gazelor a scazut de la 70,4% la 63,1%.

Rompetrol Well Services a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de 26,32 milioane de dolari, generand 0,46% din cifra de afaceri a grupului (5,65 miliarde de dolari).

Din actiunile vandute vineri, o participatie de 1,7% a fost transferata pe piata Deal a BVB, la pretul de 2,01 lei pe titlu, valoarea transferurilor fiind de 3,16 milioane de lei.

Restul actiunilor vandute – 2,85% din capital – au fost cedate pe piata Regular, la un pret de 2,42 lei/actiune, valoarea tranzactiilor ridicandu-se la 4,84 milioane de lei.

Rompetrol Well Services mizeaza in acest an pe venituri totale in valoare de 19,7 milioane de dolari si pe un profit net de 3,05 milioane de dolari. Grupul Rompetrol estimeaza pentru 2007 afaceri de 7,5 miliarde dolari si un profit de peste 250 milioane de dolari.

The Rompetrol Group NV este detinut de Rompetrol Holding Elvetia, firma controlata de Dinu Patriciu. Rompetrol are activitati in Romania, Franta, Spania, Georgia, Albania, Republica Moldova, Ucraina, Cipru, Elvetia, Libia, Rusia, Kazahstan si Bulgaria. Divizia de rafinare a Rompetrol Group cuprinde companiile Rompetrol Rafinare Constanta, Rompetrol Petrochemicals si Vega Ploiesti.