Românii văd Franța învingătoare la Euro | Corespondență din Paris de la Marcela Feraru

Românii văd Franța învingătoare la Euro | Corespondență din Paris de la Marcela Feraru

Prezenți la Paris, oficialii naționalei au vorbit despre turneul din Hexagon. Președintele Răzvan Burleanu îi vede pe „cocoși” favoriți la câștigarea trofeului

Ambasada României la Paris a organizat ieri o conferință de presă la care au participat reprezentanții FRF, însoțiți de francofonul Claudiu Keșeru (ex- Nantes, Angers sau Bastia), în perspectiva Europeanului din iunie, care va fi inaugurat de meciul Franța - România.

Echipa Romaniei va ajunge la Paris după ce va susține câteva meciuri de pregătire (Congo, Ucraina) și un stagiu în nordul Italiei (18-31 mai). La eveniment au fost prezenți și cațiva jurnaliști francezi printre care și ai cotidianului „L,Equipe”, cel mai puternic ziar de profil.

Presa franceză a fost interesată în special de punctele forte” ale echipei române, din perspectiva Federației. Viorel Moldovan, unul dintre „secunzii” lui Anghel Iordănescu, mizează pe „forța grupului” și pe „o aparare de fier”, respectiv pe omogenitatea echipei, recunoscând că nu există „individualități” care să iasă din lot. Keșeru a corectat puțin tirul, spunând că echipa încearcă să facă un joc ofensiv, dinamic, chiar dacă nu inscrie foarte des. „Nu cred că se poate face o comparație între echipa din 2008 și cea de azi ”. În ceea ce privește obiectivele, la acest campionat se urmărește trecerea de faza grupelor. Keșeru a anticipat că România va remiza cu Franța, scor 1-1, în meciul inaugural, iar președintele Răzvan Burleanu a anticipat că gazdele vor străluci. „Echipa Franței va câștiga acest campionat.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Din nou despre românii din afara granițelor

„Secundul” Ionuț Badea s-a referit la problemele pe care le întâmpină fotbalul românesc, în special un bazin redus de recrutare. Se pare că speranța ar putea veni, din nou, de la cele 2-3 milioane de români din afara granițelor, care beneficiază de o foarte bună pregătire sportivă. Federația intenționează să identifice și să recruteze talentele din rândul diasporei.

Vive la France!

Evident, a fost abordată și problema securității evenimentului FRF nu pare să manifeste îngrijorare: „Am convingerea că 2016 va reprezenta un model de rezistență prin normalitate”, a spus președintele Răzvan Burleanu.