Evenimentul Zilei > Social > Românii sunt în pericol. Coronavirusul lovește năprasnic! Cod roșu de alertă
Românii sunt în pericol. Coronavirusul lovește năprasnic! Cod roșu de alertă

Românii sunt în pericol. Coronavirusul lovește năprasnic! Cod roșu de alertă

Coronavirusul a declanșat alerta și în Europa, mai ales în zonele populate de români. Ultima țară care a intrat sub incidența codului roșu este Italia.

Decesul unui bărbat de 77 de ani din Italia pune în pericol viețile a milioane de români. Este primul deces cauzat de noul virus din China care se înregistrează în Europa, în cazul unui cetățean european. Franța raportase anterior un prim deces din cauza coronavirusului, dar era vorba despre un turist chinez.

Problema majoră ține de faptul că există din ce în ce mai multe cazuri de oameni infestați cu virusul ucigaș, deși nu au călătorit în China.

Au fost depistate 16 cazuri numai în nordul țării, în ultimele 24 de ore. Pentru că nu știu de la cine s-a răspândit boala, autoritățile italiene au luat măsuri drastice în 12 localități. 50 de mii de oameni sunt afectați de restricțiile impuse începând de vineri seară.

Restricții pentru zona orașului Milano

Orașul Milano este în alertă, iar 12 localități din provincie sunt restricționate. Autoritățile îndeamnă la calm, dar situația pare disperată.

Oamenilor li s-a spus să evite locurile aglomerate și să nu iasă din casă cel puțin o săptămână. Au fost închise școlile, au fost închise restaurantele, birourile primăriilor.

Nu se găsește pacientul zero

Aceste decizii au fost luate pentru că nu a fost izolat pacientul zero. Cei care au simptome sunt rugați să nu meargă la spital, ci să apeleze serviciul 112.

Totul a început cu un italian diagnosticat pozitiv, a urmat soția și mai mulți apropiați.

Printre pacienți sunt și membri ai personalului medical. Nu se cunosc multe despre pacientul zero. Primul bărbat diagnosticat în Lombardia a intrat în contact cu o persoană care a călătorit recent în China. Acea persoană a fost găsită, dar analizele au ieșit negativ. Aceste localități restricționate sunt importante pentru economia orașului Milano.

Un alt lucru important e că în Lombardia locuiesc în jur de 180 de mii de români și sunt comunități numeroase și în localitățile cu restricții.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: