Evenimentul ZileiActualitateRomânia primește un nou lot de vaccin AstraZeneca. Dozele vor fi repartizate în toată țara

România primește un nou lot de vaccin AstraZeneca. Dozele vor fi repartizate în toată țara

România primește un nou lot de vaccin AstraZeneca. Dozele vor fi repartizate în toată țara
România primește o nouă cantitate de vaccin produs de compania AstraZeneca. Este cel mai mare lot repartizat țării noastre până în prezent.

Un nou lot de vaccin produse de AstraZeneca vor ajunge în cursul zilei de vineri, 2 aprilie, în România. Conform unei comunicări a Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea anti-COVID este vorba despre un număr de 432.000 doze de vaccin AstraZeneca.

Acestea vor fi depozitate la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Urmează ca de aici să fie repartizate în centrele de vaccinare din întreaga țară.

Comunicatul CNCAV precizează că transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin anti-COVID vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră, cu mijloace de transport auto.

Cea mai mare cantitate livrată României

Dozele de vaccin AstraZeneca vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare. Urmează ca în perioada următoare, acestea să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, conform CNCAV, în România au fost recepţionate 888.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca. Începând cu data de 15 februarie, un număr de 359.680 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Cantitatea livrată României este cea mai mare de până acum, iar alocarea viitoarelor doze de vaccin se va realiza conform calendarului pus la dispoziţie de firma producătoare, după cum menţionează CNCAV.

Statisticile campaniei de vaccinare

În acest context, CNCAV a informat că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 57.615 doze de vaccine. Dintre acestea, 47.006 au fost produse Pfizer, 6.258 de AstraZeneca şi 4.351 de Moderna. După cum arată datele puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

CNCAV arată că 25.225 de persoane au fost vaccinate cu prima doză şi că doza a doua de ser au primit-o 32.390 de persoane. Până în prezent, de la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 3.145.907 doze unui număr de 2.040.532 de persoane, dintre care 935.157 au fost imunizate cu o doză şi 1.105.375 cu doza a doua.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 178 de reacţii adverse, 23 de tip local şi 155 de tip general. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 10.685 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.


Accesează: