Evenimentul Zilei > Social > ROMÂNIA aproape EXCLUSĂ de la EUROVISION din cauza datoriilor TVR. Prima reacție a lui Ovidiu Anton ,,Avem nevoie de susținerea statului”
ROMÂNIA aproape EXCLUSĂ de la EUROVISION din cauza datoriilor TVR. Prima reacție a lui Ovidiu Anton ,,Avem nevoie de susținerea statului”

ROMÂNIA aproape EXCLUSĂ de la EUROVISION din cauza datoriilor TVR. Prima reacție a lui Ovidiu Anton ,,Avem nevoie de susținerea statului”

Situația de criză a TVR continuă să producă consecințe grave în desfășurarea normală a activității televiziunii. Reprezentanții Oragnizației europene a televiziunilor publice au avertizat TVR că, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani, iau în calcul să nu permita ţării noastre să participe la concursul de la Stockholm.

TVR are o datorie de zece milioane de euro către EBU și cu toate că a plătit taxa de participare a României la Eurovision, se ia în calcul posibilitatea ca țara noastră să nu participe în competiție.  Din luna ianuarie, atunci când TVR a plătit ultima rată, în valoare de 250,000 de euro, televiziunea a anunțat că nu mai poate susține viitoarele rate .

EBU asteaptă in acest moment o reacţie a statului român şi garanţia că datoria va fi platită și că TVR va continua sp existe și să își desfășoare activitatea. Televiziunea Română solicită instituțiilor statului contactate de EBU , să sprijine demersurile de garantare şi de plată, asa incât Romania să poată participa și in acest an, la concursul Eurovision.

Dacă instituțiile statului nu vor garanta plata datoriei de zece milioane de euro către EBU, ne aflăm în situația de excludere a României din competiția europeană.

Reprezentantul României la Eurovision, Ovidiu Anton, speră în susținerea statului atât față de situația TVR, cât și față de muzica românească ,,Televiziunea a făcut mereu eforturi mari în susținerea muzicii românești și pentru reușitele noastre dincolo de graniță.  Sper ca de această dată, când este și necesar, să existe susținere și din partea instituțiilor statului. Sper asta atât pentru muzica românească, cât și pentru momentul meu. Noi suntem în turneu de promovare a melodiei ,,Moment of silence” , în această seară vom pleca spre Londra la ,,Eurovision Party” și vom promova în continuare mesajul pe care l-a transmis România în acest an. Am mai fost, până acum, în Tel Aviv și Amsterdam.Sper ca cei de sus să privească acum și spre noi și spre muzica noastră” a declarat artistul, în exclusivitate, pentru Evenimentul Zilei.

În mod normal, România va fi reprezentată anul acesta de Ovidiu Anton cu piesa "Moment of Silence", care ar trebui să concureze la Stockholm în data de 12 mai, în a doua semifinală, alături de alte 18 ţări.