Evenimentul Zilei > International > Româncă găsită moartă și dezbrăcată în baie, în Italia. Detalii de ultimă oră despre criminal
Româncă găsită moartă și dezbrăcată în baie, în Italia. Detalii de ultimă oră despre criminal

Româncă găsită moartă și dezbrăcată în baie, în Italia. Detalii de ultimă oră despre criminal

O româncă de numai 32 de ani a fost găsită moartă în apartamentul ei duminică dimineață. Criminaliștii au finalizat ancheta, ipoteza crimei fiind cea mai plauzibilă.

Cea care a făcut tragica descoperire a fost chiar sora tinerei de 32 de ani, Alexandra. Elena ajunsese în Aosta cu mai puțin de o lună în urmă, venind din regiunea Toscana, unde era domiciliată în Lucca.

Elena  a fost ucisă cu un cuțit. Criminalul a fugit fără să fie observat

Românca a fost ucisăde cineva care i-a măcelărit gâtul în locuința închiriată în viale Partigiani din Aosta. Criminalul a fugit fără să fie observat, luând cu sine arma crimei – un cuțit foarte ascuțit.

Femeia ucisă era o tânără destul de rezervată și nu avea antecedente penale. Ea a fost văzută ultima dată sâmbătă în jurul orei 11.00 de un vecin. Poliția îi cercetează viața privată în căutarea unui mobil al crimei și a unor informații utile pentru a înțelege cine i-ar fi putut dori moartea. Ore întregi de anchete au fost efectuate de criminaliștii din Aosta, în frunte cu comisarul șef Francesco Filograno, care așteaptă rezultatele autopsiei și a investigațiilor Poliției Științifice.

Româncei i-a fost tăiat adânc gâtul. Apartamentul era în dezordine

Corpul femeii a fost găsit duminică dimineață în apartamentul de la primul etaj al clădirii. Cea care a dat alarma a fost Alexandra, sora ei, care nu reușea să dea de sora sa. Nici pe rețelele de socializare nu a remarcat să fi fost activă. A mers la casa sorei ei duminică dimineață. După ce a găsit ușa închisă, a chemat pompierii să intre în apartament, descoperind astfel trupul neînsuflețit și pe jumătate dezbrăcat al surorii ei.

Elena Șerban zăcea pe podea în baie, cu gâtul tăiat de o plagă adâncă înjunghiată. Moartea ei ar fi survenit până în a doua jumătate a zilei de sâmbătă. Nimeni nu a auzit zgomote sau țipete suspecte; casa era în dezordine, dar fără urme evidente de violență.

Ipoteza criminaliștilor. Ar fi deschis ușa criminalului

Pompierii au găsit însă ușa închisă cu un zăvor, adică din interior, fără să poată fi deschisă din exteriorul casei. Lângă ușă există însă o fereastră mare, cu vedere la scări și care permite o posibilă cale de evacuare rapidă.  Există mai multe elemente de investigație luate în calcul de criminaliști: la intrarea în clădire este instalată o cameră video funcțională, ceea ce ar putea fi un indiciu foarte valoros pentru soluționarea cazului.

Potrivit anchetatorilor italieni, este aproape sigur că Elena Șerban a deschis ușa celui care a ucis-o. Ferestrele camerelor erau închise; sunt accesibile de la sol de către cineva apt din punct de vedere fizic și echipat cu echipamente adecvate. Însă acesta ar fi riscat să fie observat, potrivit site-ului valledaostaglocal.it. Totuși, o curte duce la o posibilă ieșire secundară, care poate fi folosită pentru a scăpa din clădire fără a fi observat de cineva.

Sursa: stiridiaspora

Citește și Italia, revoltată de crima unui român. Matteo Salvini vrea castrarea chimică