Evenimentul Zilei > International > Român implicat într-o crimă cutremurătoare în Italia. Care a fost sentința magistraților
Român implicat într-o crimă cutremurătoare în Italia. Care a fost sentința magistraților

Român implicat într-o crimă cutremurătoare în Italia. Care a fost sentința magistraților

Uciderea italiencei Pamela Mastropietro a oripilat opinia publică, după ce s-a aflat adevăratul motiv pentru care fata a fost omorâtă.

În această poveste tragică a fost implicat prietenul fetei, românul Andrei N., în vârstă de 24 de ani.

Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de implicarea iubitei sale minore în lumea consumului de droguri și de exploatarea acesteia. Andrei și Pamela Mastropietro s-au cunoscut în 2017, când fata încă era minoră, iar crima s-a produs când victima împlinise 18 ani.

Cum a început totul

Românul a cunoscut-o pe Pamela în anul 2017, când fata era minoră. Părinții fetei nu au fost de acord cu această relație încă de la început. După ce au găsit în telefonul fetei mai multe mesaje despre consumul de droguri, dar și după ce a observat dispariția din casă a unor obiecte despre care se presupune că au fost valorificate de Pamela, la indicațiile românului, pentru obținerea banilor pentru droguri, aceștia s-au dus la Poliție unde au făcut o plângere împotriva românului.

Totuși, relația dintre cei doi tineri a continuat.  Andrei N. ar fi convins-o pe Pamela să se prostitueze pentru a face rost de bani de droguri.

După un an de zile de relație, Pamela a fost ucisă  în localitatea Macerata, Italia.

Potrivit anchetatorilor, fata fusese omorâtă de nigerianul Innocent Oseghale, unul dintre clienți. î

Pamela a fost ademenită într-o casă unde a fost drogată, abuzată și ucisă

Pamela ar fi murit din cauza unei supradoze după ce a luat o doză de heroină. Totuși, Pamela ar fi fost ademenită în casa lui Oseghale din via Spalato și, după ce ar fi obținut doza pe care o căuta, ar fi fost ținută cu forța, abuzată și lovită cu o înjunghiere care a costat-o viața. După aceea, după cum arată autopsia, i-a tranșat corpul, spălat cu înălbitor pentru a elimina orice reziduu organic. Cu toate acestea, ADN-ul rezistă și a permis identificarea nigerianului.

Două valize abandonate într-un șanț au fost găsite de un trecător

La 31 ianuarie 2018, un trecător a anunțat prezența a două valize abandonate într-un șanț mic, nu departe de poarta unei vile din Via dell’Industria, între Casette Verdini și Pollenza, la câțiva kilometri de Macerata. În interior, a fost găsit corpul fetei mutilate și abandonate. Pornind de la ADN, a fost urmărit vinovatul, la casa căruia au fost găsite hainele pătate de sânge ale Pamelei.

Procesul din Oseghale a început pe 13 februarie 2019, după un an de anchetă

Acuzațiile au fost de crimă și violență agravată prin faptul că au acționat împotriva unei victime în condiții de inferioritate psihică sau fizică, în final, dispreț, distrugere și ascundere a unui cadavru.

Pa data de 16 septembrie 2020, a avut loc o nouă audiere la Ancona. Românul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru complicitate la crimă, iar nigerianul a fost condamnat la închisoare pe viață, potrivit gazetaromaneasca.com

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: