Evenimentul Zilei > International > Un șofer ROMÂN a fost EXPULZAT pentru că transporta ilegal imigranți
Un șofer ROMÂN a fost EXPULZAT pentru că transporta ilegal imigranți

Un șofer ROMÂN a fost EXPULZAT pentru că transporta ilegal imigranți

Poliţia cehă de frontieră a reţinut un grup de şase migranţi ilegali şi pe şoferul român, care îi transporta, după care acesta a fost expulzat. a anunţat purtătoarea de cuvânt Stepanka Komarova.

Tribunalul districtual din oraşul Breclav a decis expulzarea românului, în vârstă de 25 de ani, pentru o perioadă de trei ani, sub acuzaţia de organizare şi trecere neautorizată a frontierei cehe, scrie publicaţia online Prague Monitor, citată de Agerpres.

Migranţii au fost depistaţi marţi seară, la un control rutier la un fost post de frontieră, fiind ulterior returnaţi în Austria.

„Migranţii, bărbaţi cu vârste între 17 şi 21 de ani, nu deţineau documente valide. Unul dintre ei avea un document emis pe numele unui cetăţean irakian”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Poliţia i-a identificat ulterior ca fiind originari din Irak şi din Iran. Unul dintre ei fusese verificat cu o zi în urmă în Austria, unde autorităţile i-au ordonat părăsirea ţării.

Conform purtătoarei de cuvânt a poliţiei cehe, cetăţenii străini au fost reţinuţi în baza unui acord de transfer către Austria.