Evenimentul Zilei > International > Roma pe CRUCEA ISIS: Amenințarea teroristă în Italiei nu a fost niciodată atât de ridicată
Roma pe CRUCEA ISIS: Amenințarea teroristă în Italiei nu a fost niciodată atât de ridicată

Roma pe CRUCEA ISIS: Amenințarea teroristă în Italiei nu a fost niciodată atât de ridicată

Deşi au fost arestaţi tunisienii suspectaţi de terorism, pericolul asupra Italiei nu a fost niciodată atât de mare ca acum, a declarat ministrul de interne Marco Minniti.

Reamintim că poliția italiană a arestat zilele trecute cinci tunisieni suspectați de terorism islamist în centrul și sudul Italiei. Joi, poliția antiteroristă a arestat un cetățean italian de data acesta de origine marocană, care a spus că este  simpatizant al statului islamic care intenționa să pună în aplicare de atac pe teritoriul italiei.

"O operațiune vastă de combatere a terorismului" a fost efectuată de forțe speciale de investigare cu sediul la Roma și orașul Latina, a declarat poliţia italiană. Cei cinci tuniseni sunt suspectați că fac parte dintr-o rețea conectată la Anis Amri..

Ministrul italian de Interne a dat semnalul de alarmă spunând că "Roma este pe crucea ISIS". În ultimele câteva luni au existat 432 de cazuri provocate de  ISIS în Italia și, în special, la Roma. Ministrul declară că "amenințarea teroristă a Italiei nu a fost niciodată atât de mare".

Procurorii suspectează arestații tunisieni de crime, inclusiv planificarea terorismului internațional, falsificarea documentelor și sprijinirea imigrației ilegale a tunisienilor radicalizați. Cu toate acestea, au spus că nu există nici o dovadă că suspecții au participat direct şi la atacul  cu camionului din Berlin. 

Ministrul de Interne, Marco Minniti, a declarat că amenințarea pentru securitatea  Italiei față de susținătorii statului islamic a fost mai mare decât oricând, deoarece mai mulți terorişti străini au încercat să se întoarcă în Europa prin Italia, după ce grupul jihadist a suferit înfrângeri în Siria și Irak.  Până în prezent 29 de străini, majoritatea musulmani, au fost expulzati din Italia, notează euronews.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: