Cum să îngrijești pielea sensibilă în sezonul cald: sfaturi practice și ingrediente recomandate

Cum să îngrijești pielea sensibilă în sezonul cald: sfaturi practice și ingrediente recomandate

Dacă ai pielea sensibilă, sezonul cald poate veni cu o serie de provocări. Temperaturile ridicate, expunerea prelungită la soare și umiditatea pot agrava problemele asociate pielii sensibile, cauzând iritații și disconfort.

O curățare delicată a tenului poate împiedica iritațiile cauzate de impurități și excesul de sebum, iar o crema calmanta pentru fata poate atenua roșeața provocată de expunerea la soare.

Iată câteva sfaturi care îți pot fi de folos în sezonul cald, dacă ai pielea sensibilă.

Curăță delicat pielea, dimineața și seara

Curățarea pielii reprezintă o etapă esențială din rutina zilnică de îngrijire. Atât dimineața, cât și seara, primul pas este curățarea pielii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când ai pielea sensibilă, produsele folosite trebuie alese cu mai multă atenție. Optează pentru o spumă fără parfum, care curăță eficient pielea, dar nu o agresează și nu îndepărtează uleiurile naturale.

Pentru a obține rezultate satisfăcătoare, adaugă în rutina zilnică de îngrijire a pielii produse de curățare care conțin ingrediente ca ceramidele, glicerina și acidul hialuronic, care sunt hidratante și, în același timp, calmează pielea sensibilă.

Pe de altă parte, este recomandat să eviți produsele dure, pentru că acestea pot irita și mai mult pielea și pot distruge bariera de protecție. Evită, totodată, și produsele care conțin parfum, săpun sau care pot cauza alergii.

Alege produse hidratante cu o textură ușoară

Al doilea pas în rutina zilnică de îngrijire a pielii este hidratarea. O etapă esențială atât dimineața, cât și seara, hidratarea ajută la menținerea barierei naturale de hidratare a pielii și la prevenirea uscăciunii și a iritațiilor.

Dacă ai pielea sensibilă, caută creme hidratante noncomedogenice (care nu înfundă porii), care nu conțin parfumuri, coloranți și alți potențiali iritanți. Alege produse cu ingrediente calmante, cum ar fi aloe vera și mușețel, pentru a calma inflamația și a restabili echilibrul pielii sensibile.

Poți folosi o cremă pe bază de gel, care se absoarbe rapid și oferă o hidratare de lungă durată. De asemenea, poți alege o crema pentru roseata, care hidratează, catifelează și protejează pielea de factorii de mediu.

Folosește zilnic produse cu factor de protecție solară

Radiațiile ultraviolete pot afecta pielea în mai multe moduri. Pe termen scurt, expunerea la soare poate cauza arsuri solare. Pe termen lung, îmbătrânirea prematură și cancerul de piele se numără printre efectele negative pe care expunerea prelungită la soare le are asupra pielii.

Persoanele cu pielea sensibilă sunt mai expuse riscului de a suferi de arsuri solare dacă petrec mult timp afară. Prin urmare, este esențial să aplici, în fiecare dimineață, o cremă cu factor de protecție solară cu spectru larg de acoperire și cel puțin SPF 30. Reaplică produsul la fiecare două ore, în special dacă desfășori activități fizice intense (care provoacă transpirație) sau dacă înoți.

Evită dușurile și băile cu apă fierbinte

Apa fierbinte poate exacerba problemele pielii sensibile, deoarece îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, ceea ce poate duce la uscăciune și iritații. De asemenea, când pielea este uscată, funcția de barieră de protecție are de suferit.

Prin urmare, ca să ai grijă de pielea ta, alege să faci dușuri sau băi cu apă caldă, nu fierbinte, și să folosești geluri de duș fără parfum, coloranți sau sulfați.

Tapotează pielea cu un prosop, pentru a o usca fără să o agresezi și aplică imediat o cremă hidratantă.

Adaugă în rutina zilnică produse ce conțin ingrediente calmante și hidratante

Pentru a reduce roșeața și inflamația, este bine să folosești produse care conțin ingrediente calmante și hidratante. Extractul de ceai verde, extractul de licorice (lemn-dulce), niacinamida, Centella Asiatica sunt ingrediente care au proprietăți antiinflamatoare și ajută la întărirea funcției de barieră a pielii.

De asemenea, acidul hialuronic este un umectant puternic, care atrage și reține apa în piele. Acidul hialuronic poate fi găsit atât în produse de curățare a pielii, cât și în serumuri și creme hidratante.

În sezonul cald, pielea sensibilă are nevoie de o îngrijire delicată și atentă. Folosește produse cosmetice blânde, noncomedogenice, care nu conțin parfum și ingrediente care pot provoca iritații. De asemenea, consumă cel puțin doi litri de lichide și protejează-te, pe cât posibil, de soare.