Evenimentul Zilei > Social > Rise Project, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei? AR FI LOVITURA ANULUI. Detalii incredibile
Rise Project, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei? AR FI LOVITURA ANULUI. Detalii incredibile

Rise Project, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei? AR FI LOVITURA ANULUI. Detalii incredibile

RISE Project, comunitatea de jurnaliști, programatori și activiști care investighează crima organizată și corupția ce afectează România și țările din regiune, se află în centrul unui subiect de presă care se poate transforma într-un scandal de proporţii.

Jurnaliştii site-ului luju.ro publică sub titlul „Vorbe de fumoar – #Rise Project finantata de Olanda in timpul miscarilor #rezist din Piata Victoriei” o teorie care aruncă mari semne de întrebare asupra RISE Project.

„Hai ca ne place! A inceput sa circule prin cercuri selecte un raport de control facut de ANAF in 2017 la #Asociatia Rise Project – care traieste in principal din bani proveniti de la Fundatia Open Society a afaceristului George Soros. Astia de la #Rise Project, care se declara “asociatie de jurnalisti de investigatie”, reprezentati de un anume Attila Biro care si-a facut veacul pe la Hotnews, fac ce fac, si cum dau vreun articol cu tinta PSD (ca pe asta s-au “specializat”), cum ca un facut DNA se sesizeaza imediat si face dosar penal cu mare tam-tam politico-judiciar.

Textele publicate de aceasta organizatie finantata din exterior, in principal prin fundatiile sorosite, incep invariabil cu semnul #, probabil ca sa-si marcheze astfel apartenenta la miscarile #rezist atat de placute lui Soros. Ca doar le vin banii de la mentorul miscarilor #rezist – George Soros. Ne-a frapat insa ca in data de 1 februarie 2017, taman cand miscarile #rezist faceau ravagii in Piata Victoriei protestand impotriva OUG 13/2017, iar DNA si PICCJ prin Luluta si Lazarica dadeau comunicate de incurajare, #Rise Project a fost depistata de inspectorii ANAF ca doua contracte de cesiune de drepturi de autor fiecare de cate 7200 euro incheiate cu Attila Biro si Alina Moscalu, au fost finantate pe un proiect despre”spalarea banilor” de cine credeti? Chiar de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei!!! – (vezi facsimil) Adica olandezii care s-au dovedit a fi cei mai mari inamici ai nostri din interiorul UE si care s-au opus vehement intrarii noastre in Schenghen si modificarii legilor justitiei si care ne tot criticau de zor cu coruptia, dar ambasadoarea lor lua masa cu penalii, in familie. Ia uitati-va la fragmentul de document despre care putem anticipa ca va exploda curand integral in toata presa libera si spuneti ce credeti – cum de i-a apucat pe olandezi brusc generozitatea taman in februarie 2017 cand #rezistentii si patronii unor multinationale isi trimiteau oamenii in piata sa incerce daramarea noului guvern proaspat ales? Sa fie ceva intamplator?”, arată cei de la luju.ro.