Rețeta care te învață să faci cel mai bun piure de cartofi. E testată de un mare chef

Rețeta care te învață să faci cel mai bun piure de cartofi. E testată de un mare chef Sursa foto: Dreamstime.com

Rețetă inedită de piure de cartofi. Juratul de la Masterchef, Florin Dumitrescu, a explicat cum se face cea mai bună rețetă de piure de cartofi. Multe persoane adoră această garnitură, dar puține știu să o facă ca celebrul bucătar. Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • şase cartofi,
  • sare şi piper după gust,
  • 300 ml de lapte şi
  • 100 grame de unt.

Rețetă de piure de cartofi a lui Florin Dumitrescu

În prima fază, punem pe foc o oală cu apă. Trebuie să adăugăm puțină sare. Până când apa dă în clocot, curăţăm cartofii de coajă, apoi îi adăugăm cu grijă în oală. Pentru piure sunt buni cartofii săpunari cu miez alb-roz în combinație cu cartofii făinoşi, care au un conţinut minim de apă, dar amidon din plin.

Chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu.

Florin Dumitrescu ne recomandă să punem în piure lapte. În timp ce cartofii fierb, separat, dăm în fiert laptele şi untul. După ce au fiert cartofii, îi scurgem bine de apă şi îi pasăm cu ajutorul unei ustensile speciale pentru piure. Treptat, adăugăm laptele cald şi amestecăm cu ajutorul unui tel. Adaugă lapte până când consistenţa piureului este cea dorită. Mare atenție! Laptele nu trebuie să fie rece. La final, adaugă sare şi piper după gust.

Piureul de cartofi poate fi o garnitură foarte gustoasă pentru friptură, ostropel, șnițele sau cârnaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețetă de piure de cartofi cu trufe

O altă rețetă gustoasă este cea de piure de cartofi cu trufe. Ingredientele necesare:

  • 1 kg cartofi
  • 60-80 ml ulei de trufe
  • 1/2 – ceașcă de lapte sau smântână
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți sau mărunțiți (opțional, pentru un plus de aromă)
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Trufe proaspete sau trufe conservate, pentru a decora
piure

Rețetă de piure de cartofi. Secretul unei garnituri delicioase. Sursa foto:Ppy2010ha|Dreamstime.com

Mod de preparare

Trebuie să curățăm cartofii și să îi tăiem în bucăți de dimensiuni egale. Apoi, trebuie să punem cartofii tăiați într-o oală mare și să-i acoperim cu apă rece. A venit momentul să adăugăm o linguriță de sare în apă. Fierbem cartofii până când aceștia sunt moi și pot fi străpunşi cu ușurință cu o furculiță.

Într-o tigaie mică, încălzim uleiul de trufe la foc mic. Dacă folosim usturoi, îl adăugăm în uleiul de trufe încălzit și îl lăsăm să se călească ușor timp de 1-2 minute pentru a elibera aromele. După ce cartofii sunt gata fierți, scurgem apa. Adaugăm laptele sau smântâna și aroma de trufe peste cartofi și le încălzim la foc mic. La final, zdrobim cartofii până obținem o consistență fină. Asta este tot. Poftă bună!

Revista presei