Rețetă de paste cu sos, de post. Este gata în doar 18 minute

Rețetă de paste cu sos, de post. Este gata în doar 18 minute Paste. Sursa foto: Dreamstime.com

Rețetă de post. Aceste paste de post cu sos reprezintă o opțiune foarte bună și sănătoasă pentru cei care doresc să își reducă consumul de carne. Se prepară foarte rapid și cu doar câteva ingrediente. Această rețetă se prepară și în restaurantele de lux.

Sosul pentru pastele de post poate fi făcut pe bază de roșii, folosind sos de roșii, roșii proaspete sau roșii uscate la soare. Se găsește și gata făcut în supermarketuri. Sosul poate include legume precum ceapa, usturoiul, ardeiul gras sau vinetele, care vor adăuga savoare și nutrienți.

Ingredientele necesare

  • 300 g paste (fusilli, farfalle, spaghete)
  • 120 g caju crud
  • 2 căței usturoi
  • 2 ardei copți fără semințe (din conservă)
  • 8 roșii uscate (din conservă)
  • busuioc
  • rucola

Timpi de preparare:

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gătire: 8 min
  • Gata în: 18 min

Rețetă de post. Paste cu sos

  1. Într-un castron se pun nucile caju și usturoiul. Se toarnă 250 ml apă fierbinte. Se dau deoparte pentru 5 minute.
  2. Într-o cratiță se fierbe apa pentru paste. Când începe să fiarbă apa se adaugă pastele și se fierb al-dente conform instrucțiunilor de pe pachet.
  3. Peste caju și usturoi se adauga roșiile uscate și ardeii copți. Se pasează totul cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. În sos se adaugă busuioc tocat și se condimentează cu sare și piper după gust.
  4. Pastele se scurg de apă. Se toarnă sosul obținut și se amestecă bine.
  5. Pastele de post cu sos se servesc cu rucola. Această mâncare poate fi servită ca un fel principal sau ca o gustare. Poftă bună!
Paste

Paste. Sursa foto: Dreamstime.com

Trucuri și secrete pentru paste de post

Alegerea pastelor potrivite: Optează pentru paste de post făcute din făină de grâu dur sau alte ingrediente vegetale (linte).

Ne puteți urmări și pe Google News
Paste cu sos de roșii

Paste: Sursa: Sergii Koval | Dreamstime.com

Gătirea pastelor: Fierbe pastele în apă cu sare într-o oală mare, până când sunt al dente conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Nu le fierbe prea mult pentru că se vor rupe.

Adăugarea aromelor: Folosește condimente proaspete și ierburi aromate pentru a adăuga profunzime și savoare sosului. Usturoiul, ceapa, busuiocul, oregano sau pătrunjelul merg foarte bine la această rețetă de post.