Celebra rețetă de langoși ungurești. Care este, de fapt, secretul

Celebra rețetă de langoși ungurești. Care este, de fapt, secretul Rețetă de langoși ungurești. Merită încercată. Sursa foto: Cristina Alexe | Dreamstime.com

Această rețetă de langoși ungurești se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Langoșii pot fi serviți calzi, simpli, lângă un pahar cu iaurt. Este indicat să îi ungi cu o lingură de smântână și să le adaugi cașcaval răzuit.

Această rețetă de langoși ungurești se prepară foarte ușor. Langoșii se servesc și cu puțin usturoi făcut mujdei și amestecat cu smântână. Acesta este, de fapt, secretul gustului aparte. Iar dacă îi dorești ca desert, presari puțin zahăr pudră peste ei sau îi ungi cu puțin gem sau dulceață.

Ingredientele necesare

  • 800 gr de făină tip 000
  • 30 gr de drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 450 ml de apă caldă
  • 1 linguriță de sare 300 ml de ulei de floarea soarelui pentru prăjit.
  • smântână de consum
  • cașcaval răzuit
  • 2-3 căței de usturoi
  • verdeață.
Langoși în ulei

Rețetă de langoși ungurești. Merită încercată.Sursa foto: Cristina Alexe | Dreamstime.com

langoși ungurești

Rețetă de langoși ungurești. Sursa foto Dreamstime

Rețetă de langoși ungurești

  1. Sfărâmă drojdia și pune firimiturile într-un bol. Adaugă zahărul peste ea. Cu o lingură de lemn amestecă cele două ingrediente până când se lichefiază.
  2. Adaugă 2-3 linguri de apă caldă și o linguriță de făină.
  3. Amestecă intens și omogenizează bine compoziția. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă-l la temperatura camerei pentru 10 minute. În acest interval de timp se activa drojdia.
  4. Trece făina prin sită și pune-o într-un bol încăpător. Adaugă sarea și amestec-o cu făina. Creează o adâncitură la mijlocul făinii și adaugă acolo drojdia activată. Picură câte puțină apă caldă în timp ce amesteci intens cu o spatulă. Vei obține un aluat compact dar cu textură moale
  5. Acoperă cu bolul aluatul pentru langoși cu un ștergar curat și pune-l la loc cald. Lasă aluatul la dospit pentru aproximativ o oră.
  6. Când aluatul s-a dospit și și-a dublat volumul poți pune uleiul într-un ceaun sau într-o tigaie adâncă. Așază ceaunul pe plita încinsă, sau pe flacăra aragazului. Acumt trebuie să formezi primul langoș.
  7. Pune puțin ulei într-un bol și trece mâinile prin ulei. Unge și masa de lucru cu puțin ulei.
  8. Rupe o bucată mică din aluat și modelează-l sub formă sferică, apoi îl aplatizezi și tragi bine de margini pentru a se întinde cât mai mult.
  9. Încearcă să obții o foaie de aluat rotundă și subțire cu diametrul de aproximativ 18-20 cm. Scufundă aluatul astfel modelat în uleiul încins și treci la următorul.
  10. Formează mai mulți langoși și scufundă-i în uleiul încins. Lasă langoșii să se rumenească pe prima parte, apoi întoarce-i și pe a doua parte. Când sunt aurii, scoate-i pe un grătar de răcire. Asta este tot. Poftă bună!