Rețetă de gogoși cu iaurt, fără dospire. Sunt gata imediat

Rețetă de gogoși cu iaurt, fără dospire. Sunt gata imediatSursa foto: IDreamstime.com

Pentru mulți dintre noi, gogoșile reprezintă desertul copilăriei, și chiar dacă ne-am bucura să le savurăm zilnic, ideea că pierdem mult timp pregătindu-le ne poate determina să ne răzgândim. Totuși, există o rețetă simplă de gogoși fără dospire, care au iaurt în aluat.

Aceste gogoși vor fi adăugate în uleiul încins cu ajutorul unei linguri, eliminând necesitatea de a le modela în forme distincte. Un aspect important de menționat este că, deși aluatul nu conține drojdie, acesta necesită câteva minute pentru a se relaxa înainte de a pregăti gogoșile.

Gogoși rapide, fără dospire

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • două ouă;
  • 250 gr de iaurt;
  • 50 gr de zahăr;
  • 250 gr de făină;
  • 7 gr de praf de copt;
  • o linguriță cu extract de vanilie;
  • un praf de sare;
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Gogoși

Gogoși cu lingura. Sursa foto: Dianazh | Dreamstime.com

Mod de preparare

Această rețetă de gogoși e extrem de rapidă, iar rezultatul final va extrem de mulțumitor.

  1. Într-un bol, sparge cele două ouă și adaugă sarea și zahărul peste ele.
  2. Cu mixerul, amestecă ingredientele până când se omogenizează, asigurându-te că sarea și zahărul sunt complet dizolvate.
  3. Încorporează praful de copt în iaurt și atunci când obții o textură spumoasă, adaugă amestecul în compoziția de ouă.
  4. Introdu extractul de vanilie și adaugă făina treptat, lingură cu lingură.
  5. Asigură-te că amesteci bine aluatul rezultat și lasă-l să odihnească timp de 10-15 minute.

Textura aluatului va fi moale, fără să fie lichidă, asemănătoare cu cea a aluatului pentru rețeta tradițională de clătite, dar mai densă.

Gogoși rapide cu iaurt, gata în câteva minute

Un aspect crucial este să încălzești uleiul la o temperatură înaltă, apoi poți regla flacăra aragazului la o intensitate mai redusă.

Gogoși rapide

Gogoși rapide, cu iaurt. Sursa foto: Irinakch | Dreamstime.com

După ce aluatul este pregătit, luați o lingură de aluat și apoi băgați-o în uleiul încins. Pentru a facilita desprinderea aluatului, puteți umezi lingura cu puțină apă, având grijă să eviți stropirea cu ulei. Odată ce sunt rumenite pe o parte, gogoșile se întorc singure.

Scoateți-le pe o hârtie și apoi le presărați-le cu zahăr pudră. Nu uitați să dați flacăra mai încet când puneți aluatul de gogoși, astfel riscați ca acestea să se ardă și să rămână crude în interior.