Rețetă de gogoși cu iaurt, fără dospire. Sunt gata imediat
- Iulia Moraru
- 17 ianuarie 2024, 08:59
Pentru mulți dintre noi, gogoșile reprezintă desertul copilăriei, și chiar dacă ne-am bucura să le savurăm zilnic, ideea că pierdem mult timp pregătindu-le ne poate determina să ne răzgândim. Totuși, există o rețetă simplă de gogoși fără dospire, care au iaurt în aluat.
Aceste gogoși vor fi adăugate în uleiul încins cu ajutorul unei linguri, eliminând necesitatea de a le modela în forme distincte. Un aspect important de menționat este că, deși aluatul nu conține drojdie, acesta necesită câteva minute pentru a se relaxa înainte de a pregăti gogoșile.
Gogoși rapide, fără dospire
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- două ouă;
- 250 gr de iaurt;
- 50 gr de zahăr;
- 250 gr de făină;
- 7 gr de praf de copt;
- o linguriță cu extract de vanilie;
- un praf de sare;
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Mod de preparare
Această rețetă de gogoși e extrem de rapidă, iar rezultatul final va extrem de mulțumitor.
- Într-un bol, sparge cele două ouă și adaugă sarea și zahărul peste ele.
- Cu mixerul, amestecă ingredientele până când se omogenizează, asigurându-te că sarea și zahărul sunt complet dizolvate.
- Încorporează praful de copt în iaurt și atunci când obții o textură spumoasă, adaugă amestecul în compoziția de ouă.
- Introdu extractul de vanilie și adaugă făina treptat, lingură cu lingură.
- Asigură-te că amesteci bine aluatul rezultat și lasă-l să odihnească timp de 10-15 minute.
Textura aluatului va fi moale, fără să fie lichidă, asemănătoare cu cea a aluatului pentru rețeta tradițională de clătite, dar mai densă.
Gogoși rapide cu iaurt, gata în câteva minute
Un aspect crucial este să încălzești uleiul la o temperatură înaltă, apoi poți regla flacăra aragazului la o intensitate mai redusă.
După ce aluatul este pregătit, luați o lingură de aluat și apoi băgați-o în uleiul încins. Pentru a facilita desprinderea aluatului, puteți umezi lingura cu puțină apă, având grijă să eviți stropirea cu ulei. Odată ce sunt rumenite pe o parte, gogoșile se întorc singure.
Scoateți-le pe o hârtie și apoi le presărați-le cu zahăr pudră. Nu uitați să dați flacăra mai încet când puneți aluatul de gogoși, astfel riscați ca acestea să se ardă și să rămână crude în interior.