Spălatul rufelor cu sare. Cum se folosește și beneficiile pe care le are

Spălatul rufelor cu sare. Cum se folosește și beneficiile pe care le areSare.Sursa foto: 14856297 © Robyn Mackenzie | Dreamstime.com

Treburile casnice, printre care și spălatul rufelor, sunt mai ușor de făcut în era modernă. Avem diferite mașini care ne ajută, însă trebuie să fim atenți și la modul în care le folosim. Există multe trucuri pentru a spăla rufele, dar cu siguranță nu știi ce beneficii are sarea în acest proces. Gospodinele cu experiență o folosesc mereu.

Spălatul rufelor nu mai este atât de complicat odată cu apariția mașinilor destinate special acestor treburi casnice. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de tipul țesăturii și de temperatura la care setăm mașina. Există și diverse trucuri pentru ca hainele să fie curate și parfumate sau pentru protejarea mașinii de spălat.

Sarea face minuni la spălatul rufelor

Gospodinele cu experiență folosesc sarea la spălatul rufelor. Pusă în mașina de spălat, ea are numeroase beneficii. În primul rând înmoaie apa dură, făcând spălarea mult mai eficientă. Sarea previne deteriorarea țesăturilor și contribuie și la îmbunătățirea eficacității procesului de spălare.

Un alt beneficiul al adăugării de sare în timpul spălării este protejarea culorii rufelor. Previne decolarea și amestecarea nuanțelor, așa că nu trebuie să își mai faci griji dacă nu ai sortat corespunzător hainele sau a ajuns accidental un articol colorat printre cele albe.

Spălatul rufelor cu sare îmbunătățește capacitatea de curățare a detergentului și asigură o spălare mai eficientă. Sarea are proprietăți de neutralizare, eliminând astfel mirosurile neplăcute din haine. Din acest motiv gospodinele folosesc mereu acest ingredient din bucătărie, punându-l în compartimentul special pentru detergent praf.

Dezinfectează rufele cu sare

Sarea, folosită la spălatul rufelor

Sarea elimină mirosurile neplăcute, scoate petele dificile și dezinfectează hainele. Sursa foto: 174435046 © Prostockstudio | Dreamstime.com

Adăugarea de sare în procesul de spălare are un efect dezinfectant. Ea contribuie la eliminarea microbilor și asigură o igienă sporită pentru haine. Pentru a igieniza hainele mai poți pune în mașina de spălat oțet sau diverse uleiuri esențiale, cum ar fi cel de pin, de lavandă sau de cimbru.

Spălatul rufelor cu sare ajută la reducerea electricității statice de pe hainele spălate, ceea ce face ca rufele să fie mai ușor de manevrat și plăcut de purtat. Dacă evitați să puneți sarea direct în mașina de spălat, puteți dizolva o lingură de sare într-un litru de apă. Puneți hainele în soluție și lăsați-le la înmuiat pentru aproximativ 30 de minute, apoi puneți-le în mașină.

Persoanele care nu au mașină de spălat pot folosi și ele sarea. Gospodinele cu experiență recomandă dizolvarea unei linguri de sare în 10 litri de apă caldă. Spală rufele în această apă și vei avea parte de aceleași beneficii prezentate mai sus.

Spălatul rufelor cu sare, eficient în scoaterea celor mai dificile pete

Sarea are multe beneficii dacă este adăugată la spălatul rufelor. Pe lângă avantajele prezentate mai sus, ea scoate cu ușurință și unele pete mai dificile, printre care și cele de sânge. Înmuiați bine pata în apă rece cu sare. După ce articolul vestimentar a stat așa timp de câteva minute, băgați-l în mașina de spălat.

Petele de grăsime pot fi și ele eliminate extrem de ușor cu ajutorul sării. Cât timp pata este proaspătă, puneți sare peste ea și frecați. Pata de grăsime va dispărea imediat de pe orice țesătură.

Sarea nu este de ajutor doar la spălatul rufelor sau gătit. Ea ajută în multe situații critice, cum ar fi un ou crud scăpat pe jos. Presară puțină sare peste el și așteaptă în jur de 15 minute. Oul se va strânge, iar podeaua se va curăța mult mai ușor, potrivit observatorul.md.

Ne puteți urmări și pe Google News