Evenimentul Zilei > Social > Rețetă de clătite cu morcovi. Merită încercată
Rețetă de clătite cu morcovi. Merită încercată

Rețetă de clătite cu morcovi. Merită încercată

Dacă te-ai săturat de rețeta clasică de clătite, o poți prepara pe cea de morcovi. Secretul unei mâncări delicioase constă în ingredientele pe care le folosești, dar și în respectarea pașilor.

A venit momentul să prepari cea mai gustoasă și simplă rețetă de clătite cu morcovi. Originea lor se crede că a fost în perioada medievală și nu și-au pierdut popularitatea în ziua de azi. Mai mult, ​​Statele Unite sărbătoresc și „Ziua Clatitelor”.

Pentru rețeta de clătite cu morcovi ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 1 ou

– 50 de grame de morcov ras

– 100 de grame de făină

– 200 de mililitri de lapte

– 1 linguriță extract de vanilie

– 1 linguriță scorțișoară

– 40 de grame de zahăr.

Primul pas pentru prepararea acestor clătite cu morcovi este hidratarea făinei cu laptele și oul. Se amestecă foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe. După aproximativ zece minute, se adaugă morcovul decojit și ras fin, împreună cu scorțișoara și esența de vanilie. Este indicat să adaugi și jumătate de linguriță de praf de copt și un praf de bicarbonat de sodiu pentru a le face mai pufoase.

Se încălzește o tigaie la foc mediu și se hidratează baza cu o linguriță de ulei. Trebuie să adaugi compoziția cu un polonic. Acoperiți-l astfel încât să se gătească uniform în centru și, când vedeți baza aurie și toată suprafața de bule mici, răsturnați-le cu ajutorul unei spatule.

Sursă Dreamstime

Acum trebuie să aștepți să se rumenească și gata. Rețeta ta este gata. Poftă bună!, potrivit știridiaspora.

Secretul celor mai pufoase clătite

Gospodinele au de respectat mai mulți pași pentru a face clătite pufoase. Amestecarea excesivă a aluatului este o mare greșeală. Amestecați aluatul doar până când ingredientele umede și cele uscate sunt combinate și nu mai există șuvițe vizibile de făină.

Un alt sfat este să lași aluatul să se odihnească suficient. Perioada de repaus, care poate varia între cinci și 30 de minute, în funcție de rețetă, are două roluri. Glutenul care a fost activat în timpul amestecării se odihnește și se relaxează și moleculele de amidon din făină absorb lichidul din aluat.

Bucătarii recomandă să nu dăm flacăra de la aragaz prea mare. Pentru o clătită bine gătită, cu exteriorul auriu și interiorul moale și bine coaptă, mențineți focul la mediu.