Rețetă de ciorbă de fasole verde cu smântână. Perfectă pentru sezonul cald

Rețetă de ciorbă de fasole verde cu smântână. Perfectă pentru sezonul cald Sursa foto: caietulcuretete.com

Rețetă. Gospodinele pot să prepare o rețetă de ciorbă de fasole verde cu smântână, fără carne. Această gustare este ideală în zilele călduroase, în special pentru cei vegetarieni sau pentru cei care vor să slăbească.

Gospodinele pot să prepare o rețetă de ciorbă de fasole verde cu smântână, fără carne. Pentru această gustare aveți nevoie de următoarele ingrediente:

250 g fasole verde

1 ceapă

Ne puteți urmări și pe Google News

3 morcovi

1 rădăcină pătrunjel

1 rădăcină păstârnac

1 țelină mică

3 roșii

250 ml zeamă de varză

3 linguri ulei

1 legătură leuștean

1 ou

4-5 linguri smântână

sare

piper

Rețetă de ciorbă de fasole verde cu smântână, fără carne

Pentru ciorba de fasole verde cu smântână se începe cu spălarea și curățarea cepei, care se va toca mărunt. Zarazavatul se curăță și se taie rondele. Uleiul, ceapa și zarzavatul se călesc într-o oală aproximativ 2-3 minute. Peste ele se pune apa și se fierb 10-15 minute. Se adaugă fasolea verde și se mai fierbe 20 minute.

Apoi, se pun roșiile tăiate cubulețe și zeama de varză și se mai fierbe alte 10 minute. Spre final, se potrivește de sare și se pune leușteanul tocat mărunt.

După ce ați oprit focul, bateți bine oul și îl amestecați cu smântâna într-un castron mai mare. Apoi, luați din ciorba fierbinte și puneți în castron peste smântână, ca să ajungă la aceeași temperatură. Compoziția din castron se adaugă în oala cu ciorbă și se amestecă bine. Puteți să o serviți cu puțină pâine și cu ardei iute.

Rețetă de ciorbă de urzici

Gospodinele pot prepara și o rețetă simplă de ciorbă de urzici. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

urzici 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi mari 200 g roșii în bulion borș de putină leuștean pătrunjel mărar

Trebuie să punem la fiert 2 L de apă. Curățăm, spălăm, tocăm ceapa și morcovii și îi punem la fiert. Putem adăuga și rădăcină de pătrunjel, țelină sau păstârnac. Fierbem zarzavatul timp de 15-20 de minute, apoi adăugăm și cubulețele de cartofi. Când au fiert și cartofii, adăugăm roșiile în bulion, sare și amestecăm.

Acum adăugăm borșul. După ce dă iar în clocot, adăugăm urzicile alese, spălate și tăiate nu foarte mărunt. Amestecăm și lăsăm ciorba să dea în clocot încă o dată. Asta este tot. Poftă bună!