Evenimentul Zilei > Economie > Restaurantele, obligate să publice pe meniuri anunțul privind bonul fiscal
Restaurantele, obligate să publice pe meniuri anunțul privind bonul fiscal

Restaurantele, obligate să publice pe meniuri anunțul privind bonul fiscal

Restaurantele şi cluburile vor publica pe meniu anunţul tip formulat de Ministerul Finanţelor privind obligaţia de a primi bon fiscal, scrie într-un proiect de ordin al Ministerului Finanțelor.

O alternativă este de a pune la dispoziţia clienţilor, la fiecare masă, anunțul, astfel încât aceştia să-l poată citi permanent.

"Începând cu data de 1 martie 2015, operatorii economici care au obligaţia, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, afişează anunţul prevăzut la art.1 la locul de amplasare a aparatelor de marcat electronice fiscale, în aşa fel încât să fie vizibil clienţilor”, scrie în proiectul de acti normativ.

„Operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale în unităţi de tip restaurant, bar, discotecă, club, şi altele asemenea, asigură informarea clienţilor şi prin tipărirea anunţului de atenţionare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziţia acestora, ori prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienţilor, aceştia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunţul de atenţionare", mai scrie în document.