Evenimentul Zilei > Politica > Replici dure între șefa CNAIR și primarul Robu: ”Este incredibil la ce reacții s-a putut ajunge pt un fleac”
Replici dure între șefa CNAIR și primarul Robu: ”Este incredibil la ce reacții s-a putut ajunge pt un fleac”

Replici dure între șefa CNAIR și primarul Robu: ”Este incredibil la ce reacții s-a putut ajunge pt un fleac”

Schimb dur de replici între directorul CNAIR și primarul Nicolae Robu. Compania a transmis un comunicat de presă în care notează ”directorul General al CNAIR, Narcis Neaga, nu a avut niciun fel de discuție cu domnul Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara, nici telefonic, nici sub o altă formă”. Replica vine după ce edilul a scris pe pagina sa de Facebook că a discutat cu șeful CNAIR despre centura sud a Timișoarei.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, invocă discuții și întâlniri fictive cu Directorul CNAIR, se arată într-un comunicat de presă transmis de Direcțiua Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. ”Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga, nu a avut niciun fel de discuție cu domnul Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara, nici telefonic, nici sub o altă formă. Proiectul Centura Timișoara Sud a fost dezvoltat de CNAIR în colaborare cu autoritățile locale din județul Timiș, coordonate de Consiliul Județean Timiș. În cadrul întâlnirilor și discuțiilor care au avut loc pe această temă s-au analizat atât date tehnice, cât și variantele de traseu optime. Reprezentanții CNAIR au ținut legătura cu Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care și-a arătat permanent preocuparea față de acest proiect, spre deosebire de domnul Nicolae Robu. De altfel, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nici măcar nu a fost prezent la ceremonia de semnare a contractului ce a avut loc în luna decembrie 2018 la Timișoara, ceea ce a demonstrat din nou lipsa de interes al acestuia față de  proiect. Menționăm că acest proiect important pentru Timișoara este în atenția publicului de mai bine de 4 ani și este normal să ne întrebăm de ce abia în acest moment apar în spațiul public dezbateri ce presupun modificarea lui. Precizăm că în acest moment, proiectul nu mai poate suferi modificări semnificative, având în vedere faptul că există un contract în derulare și orice modificare poate duce la costuri suplimentare și intarzieri în finalizarea lucrărilor”, au transmis oficialii CNAIR.

Amintim că edilul a transmis că ar fi o problemă cu intersecțiile viitoarei centuri, pe Drumul Boilor.

Primarul Timișoarei a replicat în continuarea comunicatului drumarilor, tot pe Facebook, amintind că el însuși a inițiat și un miting pentru obținerea centurii: ”Printr-o regretabilă eroare în exprimare, în declarația mea de ieri -declarație audio-video-, în loc de directorul DRDP, am spus directorul CNAIR. Sunt convins că toată lumea, din Timișoara, cel puțin, a înțeles la ce, respectiv la cine m-am referit. Dar, iată, îmi cer scuze pt acea neatenție (eroarea din declarația audio-video a apărut apoi, în mod firesc și în transcript, acesta fiind făcut cu acuratețe). Este incredibil la ce reacții s-a putut ajunge pt un fleac, în definitiv, pt un fleac ce putea fi clarificat printr-un simplu telefon (…)”.
 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.