Evenimentul Zilei > Social > Reluarea cursurilor în format fizic: Elevii solicită schimbarea regulilor. „Sorin Cîmpeanu trebuie să dispară. Va deveni un criminal dacă…”
Reluarea cursurilor în format fizic: Elevii solicită schimbarea regulilor. „Sorin Cîmpeanu trebuie să dispară. Va deveni un criminal dacă…”

Reluarea cursurilor în format fizic: Elevii solicită schimbarea regulilor. „Sorin Cîmpeanu trebuie să dispară. Va deveni un criminal dacă…”

În urma anunțurilor făcute de președintele Klaus Iohannis și ministrul Sorin Cîmpeanu cu privire la reluarea cursurilor școlare cu prezență fizică în funcție de rata de vaccinare a personalului din instituțiile de învățământ, elevii din mai multe teritorii din România au ripostat. Măsura este una „deficitară”, susțin aceștia, oferind drept exemplu situația școlilor unde pericolul de infectare persistă din cauza faptului că foarte mulți copii sunt nevaccinați prin raportare la cadrele didactice.

Mai mulți elevi din România solicită prin intermediul Asociațiilor Elevilor reluarea cursurilor școlare cu prezență fizică în instituțiile de învățământ din mediul preuniversitar doar în localitățile cu rată de infectare de sub 6 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

Asociațiile Elevilor au expus mai multe motive pentru care consideră ultimele anunțuri făcute de președintele României și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la reîntoarcerea elevilor în bănci „deficitare”. Printre acestea se numără și faptul că „într-o școală cu 1000 de elevi, dintre care niciunul vaccinat, în continuare persistă riscul îmbolnăvirii și transmiterii virusului, chiar dacă toți profesorii sunt vaccinați.”

Acuzațiile asociațiilor de elevi nu se opresc, însă, aici. Organizațiile spun că Sorin Cîmpeanu „preferă să riște viețile elevilor în loc să își riște imaginea” și susțin că acesta trebuie „să dispară din fruntea Ministerului Educației”. Sorin Cîmpeanu „va deveni un criminal” dacă va redeschide școlile fără să țină cont de rata de infectare, au mai transmis asociațiile de elevi.

Elevii solicită redeschiderea școlilor în funcție de rata de incidență

„Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor Maramureș (AEM), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) și Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) solicită deschiderea școlilor în format fizic doar în localitățile cu incidență sub 6 la mie!

Astăzi, 4 noiembrie, președintele României, Klaus-Werner Iohannis a declarat faptul că școlile vor începe în funcție de rata de vaccinare a profesorilor. Apreciem această măsură ca fiind una deficitară, având în vedere faptul că profesorii reprezintă un procent nesemnificativ din persoanele care participă la actul educațional. Astfel, într-o școală cu 1000 de elevi, dintre care niciunul vaccinat, în continuare persistă riscul îmbolnăvirii și transmiterii virusului, chiar dacă toți profesorii sunt vaccinați.

Mai mult, precizăm faptul că, pentru a participa la orele de curs, elevii nu interacționează doar cu persoanele din școală, ci și cu acelea din mediul extern, o mare parte dintre ei folosind mijloacele de transport în comun. În acest sens, rata de incidență nu poate fi neglijată în contextul deschiderii școlilor.

„Preferă să riște viețile elevilor în loc să își riște imaginea”

Considerăm irațională dorința Ministerului Educației de a menține școlile deschise, indiferent de pericolele pe care acest fapt le poate expune, dorință în mod cert cauzată de ambiția instituției de a nu recunoaște că a greșit. Astfel, dacă școala începe online, Ministrul demis este nevoit să afirme faptul că această vacanță a fost o inepție, așa că preferă să riște viețile elevilor în loc să își riște imaginea.

Menționăm că învățământul online profund criticat de ministru este ineficient strict din cauza impotenței acestuia, Sorin Cîmpeanu nefăcând niciun demers pentru a forma profesorii, a crea platforme de predare online, și alte măsuri care ne-ar fi putut salva de la acest context.

Sorin Cîmpeanu „va deveni un criminal” dacă…

Solicităm ca școlile să înceapă în funcție de rata de incidență a localităților, pentru ca elevii să fie în siguranță!

„Sorin Cîmpeanu trebuie să dispară din fruntea Ministerului Educației. Siguranța și viețile elevilor nu sunt factori de joc politic. Ineficiența școlii online este cauzată strict de individul care se plânge de ea, și anume ministrul demis. Dacă Sorin Cîmpeanu va deschide școlile în format fizic fără a ține cont de rata de incidență, acesta va deveni un criminal. Dacă un elev va deceda din cauza virusului, îmbolnăvindu-se la școală, cine își va asuma decesul acestuia? Responsabilii pentru eșecul școlii online sunt cei care trebuie să plătească cu vârf și îndesat, nu elevii, cu viețile lor.”- Ariana Dudună, președinte AEC”, se arată în comunicatul emis de asociațiile elevilor, joi, 4 noiembrie.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: